Vlahović dobija pojačanje 1foto EPA-EFE/Claudio Giovannini

Pitanje je da li će Dušan Vlahović dočekati drugi deo sezone u ljubičastom dresu; ukoliko se to desi, izvesno je da će dočekati novog saigrača iz francuskog Lila. Veoma kvalitetni krilni napadač, Žonatan Ikone trebalo bi da stigne u Fiorentinu, već u januarskom prelaznom roku.

Italijanski štampani mediji pišu da su dve strane postigle dogovor i da bi Ikone u Firencu trebalo da stigne u transferu vrednom 15 miliona evra što i nije neka posebna cifra ako se zna da je u pitanju standardni igrač startne postave Lila.

Žonatan Ikone je ponikao u fudbalskoj akademiji Pari Sen Žermena, ali u jakoj konkurenciji nije uspeo da se izbori za mesto prvotimca.

Ikone ove sezone igra krajnje prosečno, uostalom kao i čitav tim aktuelnog šampiona Francuske. Postigao je samo jedan gol, uz isto toliko asistencija, što je negde i ubrzalo transfer u kojem se nalazi i stavka da će Lilu pripasti i procenti od narednog prelaska Ikonea, što deluje ostvarivo, ako se uzme u obzir da Ikone ima 23 godine.

Fiorentinin prvi pik je inače bio Sasuolov Domeniko Berardi, ali kako Neroverdi nisu hteli ni da razmišljaju o obeštećenju manjem od 30.000.000 evra, sportski direktor Danijele Prade se okrenuo Ikoneu i po svemu sudeći ekspresno završio posao.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari