Vojvodina čuva obraz 1Foto: Starsport

Knjiga srpskih predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope, posle eliminacija beogradskog dvojca Partizan – Čukarički, spala je na Vojvodinu, jer su Novosađani s očekivanih 3:1 dobili dvomeč s nedoraslim Konahs iz Velsa.

 To mnogo znači za naš klub, ali i za srpski fudbal, generalno – pohvalio se posle rutinskog plasmana u treće kolo trener „lala“ Nenad Lalatović.

Tim sa „Karađorđa“ nije bio toliko superioran kao u prvih 90 minuta, ali je bez problema nastavio borbu za evropsku jesen.

– Jako je teško igrati protiv ekipe koja stoji u defanzivnom bloku, pogotovo na malom i lošem terenu, kakav je onaj u Rilu, ali ponovo smo imali veliki posed lopte i stvorili četiri stopostotne šanse, pa bez obzira na to što smo primili gol, mogu biti zadovoljan i prikazanim u revanšu. Posebno me raduje to što smo dobijali dosta duela u skoku, na čemu smo dosta radili dok smo se pripremali za gostovanje. Naravno, uvek može bolje, ali najvažnije je da smo prošli dalje i to apsolutno zasluženo.
Iako u kadrovskim problemima i rezultatskoj krizi na domaćoj sceni, sledeći rival Dinamo iz Minska je i teži i inspirativniji izazov.

– Mislim da uz pravu podršku i još punije tribine nego na prošlom meču, možemo da se nosimo sa njima. U tom kontekstu, zahvalio bih se i našim navijačima koji su bili uz nas u Velsu. Zajedno možemo da napravimo još lepih stvari – traži još veću podršku s tribina mladi stručnjak.
Prva utakmica između Vojvodine i beloruskog tima, kojeg je do skora trenirao smenjeni srpski trener Vuk Rašović, zakazana je za četvrtak u Novom Sadu, a kako su Meleg i društvo oslobođeni obaveza u prvom kolu domaće lige imaju dovoljno vremena da s velikih reči pređu na dela i napadnu Beloruse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari