Vreme je za fudbalski spektakl 1

Osam godina posle dobijanja organizacije Svetskog prvenstva u fudbalu 2018, više talasa indirektnih ali žestokih pokušaja zapadnih sila da kod Međunarodne fudbalske federacije izdejstvuju politički motivisano oduzimanje domaćinstva najvećoj zemlji..

…građevinskih problema u pripremi objekata za SP i utrošenih (oko) 16 milijardi evra, iz budžeta većeg nego u slučaju Olimpijskih igara u ruskom Sočiju, došlo je vreme da se zakotrlja lopta, a 32 reprezentacije uđu u borbu za titulu na 21. Mundijalu u istoriji najpopularnijeg sporta.

– Rusija planira da ode korak dalje u organizaciji Svetskog prvenstva. Usvojili smo federalni zakon kojim se reguliše vizni režim i omogućava strancima koji pomažu organizaciju Mundijala, ali i sportistima, trenerima, navijačima i fudbalskim zvaničnicima da pre početka i za vreme turnira u Rusiju uđu bez viza – najavio je još tokom prošlog SP u Brazilu predsednik Rusije Vladimir Putin, glavna zvanica na svečanoj ceremoniji otvaranja takmičenja, od 16.30 na spektakularnom stadionu „Lužnjiki“ u Moskvi.

I zaista, dolasci ekipa i njihovih pristalica za sada protiču bez problema, za šta je zaduženo hiljade policajaca, vojnika, organizacionih stručnjaka i volontera. Tako bi trebalo da prođe i zabavni program pred 80.000 ljudi na tribinama i milionima gledalaca širom planete, čija će glavna muzička zvezda biti engleski pevač Robi Vilijams, inače i sam strastveni ljubitelj loptanja na travi.

– Radio sam dosta stvari u karijeri, ali otvoriti Svetsko prvenstvo u fudbalu je ostvarenje mojih dečijih snova. Obećavam nezaboravni spektakl – poručio je pre puta u Moskvu poznati muzičar, kojeg će pratiti ruska soprano pevačica Aida Garifulina, inače „jedan od najmlađih i najhvaljenijih glasova u Rusiji“.

Posle njih na teren će domaća selekcija, željna vrednijeg učinka od pukog učešća u grupnoj fazi turnira, kao u sva tri prethodna nastupa na SP posle raspadanja SSSR, jedan od najvećih autsajdera Saudijska Arabija i sudija Nestor Pitana (Argentina) sa pomoćnicima. A, onda dan za danom, sve do 15. jula i ostalih 30 timova i to u gradovima: Kalinjingrad, Nižnji Novgorod, Kazanj, Rostov na Donu, Samara, Sankt Peterburg, Volgograd, Soči Saransk i Ekaterinburg.

Što bi rekle stjuardese „vežite se, polećemo“.

 

https://youtube.com/watch?v=V15BYnSr0P8%2520frameborder%3D0%2520allow%3Dautoplay%3B%2520encrypted-media%2520allowfullscreen

Ronaldinjo „glumi“ u zvaničnom spotu

Objavljen je zvanični spot za ovogodišnje SP. Pesmu „Live it up“ izvodi Kolumbijac Niki DŽem, uz pomoć Albanke poreklom sa Kosova, Ere Istrefi, ali i nekih slavnih ličnosti, poput američke filmske zvezde Vila Smita, koji ima jednu rep-sekvencu u ovoj pesmi. Ipak, najveću pažnju zaokuplja pojavljivanje čuvenog majstora fudbala iz Brazila i bivšeg reprezentativca te zemlje – Ronaldinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari