Vujačić vratio Partizan na položaj tik iza Zvezde 1foto: Starsport

Pogotkom štopera, srpski viceprvak savladao Napredak u zaostalom meču 5. kola – 1:0 (1:0) i posle dugih 98 dana izbio na drugo mesto na tabeli Superlige Srbije.

Partizan je već u prvom poluvremenu trasirao put ka pobedi, kada je poveo i imao mogućnost da pojača rezultatsku distancu, ali i da ostane egal sa Čarapanima.

Golman Nikola Petrić bravurama je sprečio Rikarda (dva puta) i Meniga da ranije povuku „parni valjak“ ka drugom mestu na tabeli, a istakao se i njegov kolega Aleksandar Popović na šut Matića.

Međutim, prvi od dvojice čuvara mreža nateran je na kapitulaciju, kada je Igor Vujačić naplatio „kidisanje“ svoje ekipe na Kruševljane, hrabre u otporu i pokušaju da ponesu neki bod iz Beograda.

Štoper crno-belih uradio je to mimo običaja defanzivaca, ne udarcem glavom nego nogom, nakon što mu je kapiten Slobodan Urošević doturio loptu na kraju jedne poduže akcije.

Malo kasnije (37) Popović je sklonio loptu sa gol linije; starteri, struka i rezervisti Napretka tražili su gol, međutim glavni arbitar Pavle Tomić i njegove kolege iz VAR sobe nisu videli  izjednačenje.

Iskusni član zadnje linije iz Crne Gore mogao je da se proslavi još jednim pogotkom, ali je umesto da šutira, bez čuvara na leđima nasred peterca, hteo da proigra Uroševića i upropastio zicer (72).

U nastavku je malo opao ritam, ne i želja oba sastava da igraju otvoreno, pa kom’ opanci kom’ obojci. I opet je domaćin bio bliži materijalizaciji takvog stava i taktike. Ili gosti u njegovu korist, ali je fantastični Petrić sprečio autogol Kerkeza (54).

Ne i poraz gostiju iz grada pod Bagdalom, odnosno izbijanje izabranika Gordana Petrića na poziciju sa koje je svrgnut TSC.

U sledećem kolu SLS, Partizan 23. oktobra (19.00) kod kuće dočekuje ivanjički Javor.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari