Vujasinović: Cilj da napravimo jedan stabilan klub 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Osim olimpijske ne postoji reprezentativna i klupska titula koju Vladimir Vujasinović (i to više puta) nije osvojio dok se vaterpolom bavio iz vode, s uspehom je gradio i dosadašnju terenersku karijeru u dva najtrofejnija evropska kluba Partizanu i Pro Reku, a onda je odlučio da deo tog enormnog znanja i iskustva iskoristi u radu sa prvim timom novog srpskog prvoligaša Novi Beograd.

I koordiniranju funkcionsianja mlađih kategorija kluba sa „11. aprila“, gde je jedan od najvećih asova osovg sporta postavljen za prvog čoveka sportskog sektora.

– Moja saradnja sa VK Novi Beograd 11. april traje već tri, četiri meseca unazad. Dobio sam poziv da dođem na bazen, pogledam o čemu se radi i šta su postigli do sada. U međuvremenu je ekipa izborila plasman u Prvu ligu, posle čega smo krenuli da sastavljamo tim za narednu sezonu. Sada je naša saradnja ozvaničena – objasnio je novi angažman pomoćnik selektora A reprezentacije Dejana Savića.

– Cilj da napravimo jedan stabilan klub, gde će svaka kategorija imati svog trenera koji će da bude posvećen deci – dodao je Vujasinović, pa naglasio da se „za sada ne napadaju najjači klubovi“.

Da se on pita, hronično siromašni srpski klubovi ne bi više bili deo regionalnog takmičenja, mada je u vreme njegovog pokretanja drugačije mislio.

– Mislio sam da će pomoći razvoju mladih igrača, ali da će doneti i neki ekonomski efekat, tj. da ćemo zbog nje doći do nekih sponzora. Efekti su suprotni. Klubovi moraju da potroše ogroman novac da bi napravili 1.500 kilometara i izgubili 20 razlike. Zato u ovom stanju nisam više toliki ljubitelj Jadranske lige. Jesam ako mogu da je igram kao Jadran iz Herceg Novog ili Jug iz Dubrovnika, da putujem avionom, da odem dan ranije i vratim se dan kasnije, da ne uništavam igrače.. Ovako nije korisno. Ekipi koja hoće da igra domaći plej-of i da kroz njega učestvuje u Evropi ne dajemo šansu za to ako ne igra Jadransku ligu… Ta greška u sistemu mora da se ispravi – uvek razmišlja duboko i mnoog unapred novi strateg VK Novi Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari