Vuleta pobedila, oborena tri nacionalna rekorda 1Foto: Starsport

Srpska atletičarka Ivana Vuleta pobedila je u skoku u dalj, a Elzan Bibić, Boško Kijanović i Ana Lukić postavili su nove državne rekorde na atletskom mitingu koji je u okviru priprema za predstojeće Svetsko prventvo održan u „Štark areni“ u Beogradu.

Vuleta je najbolji skok imala u četvrtoj seriji, kada je zabeležila rezultat 6.88 metara. Pored toga još tri puta je skočila 6.83, a dva puta je prestupila. Imala je srpska atletičarka i bolji skok od pobedničkog, ali je punđom zakačila pesak i pokvarila svoj rezultat.

U istoj disciplini drugo mesto zazela je još jedna srpska predstavnica, Milica Gardašević sa skokom 6.69, dok je treća bila Slovenka Neja Filipić sa daljinom od 6.60.

U muškoj konkurenciji trijumfovao je Grk Miltiadis Tentoglu sa rezultatom 8.25. Iza njega je ostao Šveđanin Tobijas Montler sa 8.23, a treći je bio Kubanac Lester Leskej sa 8.02. Srpski reprezentativac Lazar Anić je bio četvrti sa skokom 7.90, dok je Strahinja Jovančević zauzeo sedmo mesto sa 7.74.

U trci na 1.500 metara najbrži je bio Britanac Eliot Džajls sa 3:37.49. Elzan Bibić završio je na drugom mestu sa novim državnim rekordom Srbije 3:37.84.

Nacionalni rekord oborio je i Boško Kijanović, koji je trku na 400 metara pretrčao za 46.22 sekunde. On je srušio rekord star 30 godina – prethodni je bio u vlasništvu Slobodana Brankovića iz 1992.

Ana Lukić postavila novi državni rekord na 60 metara sa preponama, pošto je tu deonicu istrčala za 8.14 sekundi. Ujedno je ispunila normu za učešće na predstojećem planetarnom šampionatu.

U bacanju kugle slavio je Nik Poncio. Njegov najbolji hitac je bio 21.61 metar, te je tako postavio i novi italijanski rekord. Drugi je bio srpski reprezentativac Asmir Kolašinac sa 21.06, a treći Mesud Pezar iz Bosne i Hercegovine sa 20.91.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari