Za Dinamo iz budžeta 10 miliona dinara 1

„Za finansiranje sporta u Vranju iz budžeta je predviđeno ukupno 50 miliona, od čega je fudbalskom klubu Dinamo opredeljeno 20 procenata odnosno 10 miliona dinara u skladu sa zakonskim propisima“, izjavio je novinarima gradski većnik za sport Nenad Đorđević.

On je to rekao nakon jučerašnjeg protestnog okupljanja fudbalera, članova uprave i navijača ispred zgrade lokalne samouprave.

Predsednik i trener vranjanskog superligaša Dragan Antić tada je ponovio optužbe na račun gradskog većnika za sport Nenada Đorđevića, kao i gradonačelnika Slobodana Milenkovića.

– Ove godine nismo dobili ni dinara iz gradskog budžeta. Dinamo nije moj privatni, već gradski klub. Opstao je do sada samo iz moje porodično ulaganje, podršku sponzora, kao i ozbiljnih funkcionera iz redova SNS u Vranju – rekao je tokom protesta Antić.

Đorđević je precizirao da je „gradsko rukovodstvo na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem bilo spremno na razgovore sa upravom kluba ali da sa druge strane to nisu želeli“.

– Uprava FK Dinamo gradskoj upravi nije dostavila usklađeni plan realizacije programa u skladu sa dodeljenim sredstvima, kao i neophodne dokaze kako će obezbediti razliku između odobrenog novca i potrebnih sredstava – naglasio je Đorđević, čija je ostavka zatražena na protestu. On je podsetio da je u gradski budžet FK Dinamo vratio 548.000 dinara za koje je utvrđeno da su nenamenski potrošeni u 2018. godini i to je jedino što je „uprava kluba ispoštovala u odnosu prema gradskom budžetu“.

Tokom protestne šetnje fudbaleri i navijači Dinama nosili su dva transparenta na kojima je pisalo: „Vučiću obezbedio si sigurnu budućnost za sve nas FK Dinamo i celo Vranje biće uz Vas“ i “ Dok su ranije u Dinamo trošili 500.000 evra u trećoj ligi, svima ostali dužni i tuđe dresove nosili sa tim parama Dinamo Super ligu igra da ovaj grad još ojača Vučić nam novi stadion zida“.

Predsednik kluba Dragan Antić rekao je da troškovi takmičenja u Super ligi Srbije vranjanski klub koštaju oko 700.000 evra, na drugoj strani iz gradske uprave u više navrata su upozoravali da „lokalni budžet nije u stanju da u skladu sa iskazanim potrebama fudbalskog kluba za takmičenje u saveznom rangu podnese potpune troškove“.

U pretposlednjem kolu Super lige Srbije pre starta plej auta u kome će se Dinamo naći, Vranjanci danas gostuju ekipi Proletera, a prema poslednjim informacijama ekipa će mimo pravila na meč u Novi Sad otputovati na dan utakmice i prav iz autobusa istrčati na teren.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari