Real Madrid dočekuje Mančester siti u osmini finala Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/ PETER POWELL

Mančester siti je od ulaska arapskog kapitala u klub praktično osvojio sve osim Lige šampiona.

Pritisak na trenera Pepa Gvardiolu uoči večerašnjeg meča osmine finala protiv Real Madrida u Španiji dodatno je pojačan činjenicom da je klub suspendovan iz evropskih takmičenja za naredne dve sezone.

– Ne sviđa mi se atmosfera koja je stvorena oko kluba da je sada jedina šansa da osvojimo Ligu šampiona. Učinićemo sve da to uradimo i da, ja ću biti među odgovornima ako ne uspemo, ali nije dobro za igrače da budu pod tolikim pritiskom – istakao je Gvardiola.

Real Madrid je pao na drugo mesto La Lige posle neočekivanog poraza od Levantea (0:1) zbog čega će i trener Zinedin Zidan biti pod dodatnim pritiskom. Još veći pritisak verovatno će osećati napadač Luka Jović koji je u danu pre utakmice ušao u tim 11 najskupljih a najbeskorisnijih igrača ove sezone po „Transfermarktu“. Nemački portal navodi da je Jović plaćen Ajntrahtu iz Frankfurta 60 miliona, a da je na 23 meča dao samo dva gola i zabeležio jednu asistenciju.

„Neefikasnost nije jedini problem s kojim se Zidan suočava kod Jovića, pošto fudbaler nije ni dobijao mnogo prilika u startnoj postavi. Veći problem je što su navijači i javnost stekli utisak da se on jednostavno ne trudi dovoljno i da se zadovoljava statusom tek trećeg špica iako je trebalo da bude vatrogasac u slučaju da se prvi izbor Karim Benzema povredi ili ga neće gol“, navodi se između ostalog u obrazloženju „Transfermarkta“. Luka Jović će i večeras verovatno meč gledati sa klupe „kraljevskog kluba“.

Olimpik Lion je proglašen autsajderom u večerašnjem susretu protiv Juventusa. Francuski tim je razočaravajućem sedmom mestu na tabeli domaćeg prvenstva, a u javnosti vlada mišljenje da uprava čeka da klub ispadne iz Lige šampiona kako bi uručila otkaz treneru Rudiju Fernandezu. Uprkos tome, najbolji strelac ekipe Musa Dembele tvrdi da će ekipa iznenaditi „staru damu“.

– Nama je sada Liga šampiona sve. Protiv Juventusa moramo da igramo najbolje što znamo i učinimo sve da prođemo u četvrtfinale – rekao je Dembele.

U Juventusu se kao i uvek najviše očekuje od Kristijana Ronalda. Portugalac je proteklog vikenda protiv SPAL-a odigrao svoj 1000. meč u karijeri i postigao 725. gol.

– Ne brojim ni mečeve ni golove. Ja samo uvek gledam da igram na najvišem nivou – skromno je rekao Ronaldo.

Golman torinskog kluba Đanluiđi Bufon je još u fazi po grupama protiv Bajer Leverkuzena postao drugi najstariji čuvar mreže u Ligi šampiona sa 41. godinom i 317 dana. Večeras će verovatno sedeti na klupi, pa se postavlja pitanje da li će dostići rekord golmana Lacija Marka Balote koji je kad je igrao u Ligi šampiona imao 43 godine i 252 dana.

– Nameravam da produžim ugovor na još najmanje godinu dana. Sada mi je 42. godine i nije isključeno da naredne godine oborim rekord ako Juventus prođe u nokaut fazu. S druge strane, nemam ništa protiv ako sedim na klupi a prvi golman Ščežnji ne primi gol – zaključio je Bufon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari