Za nastavak serije pobeda 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Partizan u naredne tri nedelje ulazi u niz utakmica protiv rivala koji spadaju u grupu težih kada je u pitanju Superliga, a prvi na redu je TSC u okviru 16. kola (nedelja, 17.00).

Trener Partizana Aleksandar Stanojević kao da još uvek nije uspeo da pronađe dobitnu kombinaciju kada je u pitanju taktika i prvi tim.

Posle neočekivanog poraza od Radničkog u Nišu (0:1) krajem oktobra, crno-beli su nanizali četiri pobede, ali su sve bile prilično „mršave“, a poslednje tri utakmice protiv Spartaka (2:1), Proletera (1:0) i u Kupu Srbije sa Metalcem (1:0) dobijene su sa po samo golom razlike.

Tanke pobede u rezultatskom smislu možda i ne bi bile toliki problem da na terenu odbrana Partizana nije strepela sve do poslednjeg minuta od izjednačenja, odnosno da je tim delovao samouverenije kada je u pitanju vezni red i napad.

Sada će Stanojević biti na ozbiljnom testu protiv ekipe koja je bila hit prošle sezone, ali se ove neočekivano nalazi tek na devetom mestu.

Posle gostovanja u Bačkoj Topoli crno-bele očekuju još dve teške utakmice protiv Čukaričkog u Humskoj, a zatim i sa Voždovcem na „krovu“.

Tim stratega Zoltana Saba ostvario je u poslednjih pet mečeva polovičan učinak od dve pobede, dva poraza i jednog remija.

TSC je protekle nedelje odigrao dva vezana meča protiv Napretka, od kojeg je najpre izgubio u Kruševcu u Superligi (2:1), ali je protekle srede pobedio u osmini finala Kupa Srbije (2:0).

Trener TSC-a tvrdi da njegova ekipa uprkos formi koja varira može da iznenadi Partizan u Senti (novi stadion u Bačkoj Topoli je još uvek u fazi izgradnje).

– Biće svakako teško, Partizan je skup odličnih igrača, imaju odličnog trenera i u pozitivnom su nizu. Mi se, ipak, ne plašimo, isprsićemo se i videćemo koliko ćemo uspeti da postignemo – rekao je Sabo.

Napadač Nenad Lukić obećao je da će TSC upravo protiv Partizana popraviti slabu efikasnost iz prethodnih mečeva.

– Oni u poslednje vreme primaju jako malo golova, a mi sa druge strane igramo napadački fudbal i trudićemo se da postignemo jedan gol više. Nadam se da ćemo biti na dobrom nivou jer u nekim prethodnim utakmicama i kada smo dobro igrali nismo postizali golove, promašivali smo velike šanse – naglasio je Lukić.

Golman Nenad Filipović smatra da ključ utakmice ipak drže domaći igrači.

– Sve je na nama, dobra je atmosfera u ekipi, nadam se jednoj dobroj utakmici i da ćemo pokazati igru koja nas je krasila do sada. U tom slučaju verujem da rezultat neće izostati – zaključio je Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari