Za obraz kluba i srpskog fudbala 1photo:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Posle viđenog u prvom meču, fudbaleri Čukaričkog pred nemogućom misijom u revanšu sa favorizovanim Tventeom (19.00).

Čukarički večeras u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije traži čudo, budući da Tvente ima ogromnu zalihu iz beogradskog duela (3:1). Holandski tim je jasno pokazao razliku u kvalitetu, ali „Brđani“ neće izaći na teren sa „belom zastavom“.

Jedan od onih koji veruje u pozitivan ishod je bek Nemanja Tošić.

Verovatno ćemo biti lišeni pritiska, od nas malo ko očekuje da posle poraza od 3:1 u prvom meču možemo nešto više da uradimo. Sigurno je da smo po pitanju prolaska u naredno kolo sada autsajderi, ali videli ste tokom kvalifikacija da je bilo mnogo zanimljivih rezultata, da svako svakog može da pobedi. Videli smo u drugom poluvremenu meča u Humskoj da možemo da se nosimo sa Tventeom. Pokušaćemo da pobedimo, zašto da ne – rekao je Tošić.

Ono što je sigurno je to da će izabranici Dušana Kerkeza biti rasterećeni i upravo im takva situacija možda i ide na ruku, a ukoliko bi Čukarički poveo šanse za prolaz bi porasle.

Bilo bi nam dosta lakše u tom slučaju, mnogo bi nam značilo na polju samopouzdanja. Siguran sam da možemo da se borimo. Znam da će ko god da bude bio na terenu dati sve od sebe da postignemo željeni rezultat. Ponavljam, Tvente je favorit, ali videćemo kako će se odvijati susret – samouveren je Tošić.

Ono što će biti ključno je da igrači drugoplasiranog tima srpske Superlige, pred 30.000 navijača, ne dozvole rivalu iz Eredivizije da se razmahne. A, dosta toga je već viđeno iz prebogatog arsenala „oružja“ ekipe trenera Rona Jansa.

Jednostavnost u prijemu lopte, preciznost u pasu iz prve, kretnje bez lopte, ukrštanje po stranama… predstavljalo je ozbiljan problem za Brđane u prvom susretu. U takvom sistemu i ne čudi što su igrači Tventea golove postizali na jednostavan način, ulazeći lako u šesnasterac protivnika.

Sve to će morati da spreči Dušan Kerkez i da svojom taktikom iznenadi domaćina. Neće mu biti lako, ali ni to nije nemoguća misija. Mnogo toga može da nauči iz uvodnih petnaest minuta meča od pre nedelju dana, a nikako ne bi smela da se ponovi situacija iz osmog minuta kada je nakon kornera Rots ostao sam, lako matiravši golmana Micovića.

Drugi i treći gol bili su posledica tehničke superiornosti i veštine Tventea da veže više dodavanja unapred i sa nekoliko pasova uđe u šesnaseterac. Tačno su znali gosti kako i koga napadaju u poslednjoj liniji belo-crnih u kojoj su naročito bili „ranjivi“ štoperi Drezgić i Vujadinović. Sve te propuste će morati da elimišu Brđani ako žele da naprave pravo malo čudo i ostanu u igri za Ligu konferencije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari