"Zagrevanje" protiv Gruzinki 1 Aleksandra Krunić Foto: EPA-EFE LYNN BO BO (Arhiva)

Mečom sa Gruzijom, ženska teniska selekcija Srbije danas počinje učešće u ovogodišnjem Fed kupu, a do kraja turnira B grupe u engleskom gradu Bat očekuju je još dueli sa Turskom (sutra) i Hrvatskom (petak).

– Devojke su raspoložene, zdrave, atmosfera je pozitivna. Zadovoljni smo terenom i uslovima koje imamo ovde za trening, sve je dobro što se tiče tih tehničkih stvari. Prvi trening je protekao odlično, nema povreda i verujem da će svaka od njih odigrati maksimalno – raportira s lica mesta selektorka Ječmenica, nakon što je njena ekipa „osetila“ teren u hali lokalnog Univerziteta u kojoj će se igrati mečevi.

Nekada i sama teniserka Ječmenica ima na raspolaganju Aleksandru Krunić, Olgu Danilović, Ivanu Jorović i Ninu Stojanović, dakle naše najjače adute u ovom trenutku, a na suprotnoj strani za poene i pobedu boriće se Ekaterina Gorgodze, Marijam Bolkvadze, Oksana Kalašnikova, Zozija Kardava i Margalita Čaknašvili – Ranzinger. Inače, Fed kup takmičenje I grupe Evroafričke zone odvijaće se po sistemu svako sa svakim, a grupa B podeljena na dve podgrupe, onu u kojoj su naša selekcija i tri pomenuta tima, i drugu gde se nalaze Mađarska, Slovenija, Grčka i domaćin Velika Britanija.

Svaki duel podrazumeva dva singla i dubl, predviđeno je da se pobednici podgrupa u Batu međusobno sastanu, a onda će se bolji takmičiti za plasman u plej-of za popunu Svetske grupe B sledeće godine. Protiv najuspešnijeg sastava iz grupe u poljskom gradu Zjelona Gora, a koju čine Poljska, Rusija, Ukrajina, Estonija, Bugarska, Danska i Švedska. Taj meč za plasman u baraž Svetske grupe B na programu je 20. i 21. aprila.

Sva tri meča Srbija će igrati od 11 časova po srednjeevropskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari