Zagrevanje za Krasnodar 1Foto: Starsport

Za redovne i konkurentne učesnike UEFA takmičenja prvenstvene utakmice nisu omča oko vrata.

Sa srpskim klubovima je drugačiji slučaj, s obzirom na njihove sporadične jeseni u Evropi, pa u Crvenoj zvezdi mogu da budu srećni što im je baš Bačka poslednji rival pred prvi od dva susreta sa jakim Krasnodarom, u plej-ofu za Ligu Evrope, 17. avgusta u Rusiji.

Ne zato što Bačkopalančani dolaze u turističko razgledanje „Rajka Mitića“ već zbog toga što su jedan od dva superligaša s nulom na bodovnom saldu posle četiri odigrana kola, a u prethodna tri međusobna duela uspeli su tek jednom da pogode mrežu ovonedeljnog domaćina, a prime čak osam „komada“.

Treneru i prvotimcima Bačke nije sigurno svejedno ni zbog uzlazne putanje timske forme protivnika, naročito vidljive u evropskom pohodu, ali i sve boljih rola nekih važnih pojedinaca. Prvenstveno Ričmonda Boaćija i Gelora Kange. Prvi je u osam utakmica ovog leta dao čak devet golova, od čega većinu u Evropi, pa je momak iz Gane sa 25 pogodaka na 28 nastupa, od januarskog dolaska u Srbiju, na dobrom putu da svrgne s trona Portugalca Uga Vijeru sa vrha liste Zvezdinih najefikasnijih stranaca (28/51). Drugi vuče niti u veznom redu crveno-belih kao što je to radio u najboljim danima svoje kratke karijere na Topčiderskom brdu, pa ne čudi što ga je trener Vladan Milojević poštedeo napora u laganoj i visokoj pobedi nad previše naivnim Radnikom u Surdulici.

U takvim okolnostima, Zvezda bi mogla opet da testira novu formaciju s dva špica (pre par dana su to bili Boaći i Aleksandar Pešić) ili pak da pokuša da zavara trag prikupljačima informacija iz Krasnodara. 

Superliga – 5. kolo

nedelja

Zemun – Čukarički            17.30

Vojvodina – Partizan       19.00

Radnički (N) – Rad            20.00

Napredak – Borac             20.00

Crvena zvezda – Bačka   21.00    

ponedeljak

Spartak – Mačva                20.00

Voždovac – Javor              20.00

Mladost – Radnik              20.00

Tabela: Crvena zvezda 12, Vojvodina 12, Voždovac 10, Partizan 9, Spartak 7, Mačva 6, Radnički (-1) 6, Čukarički 6, Napredak 4, Mladost (-1) 4, Rad 4, Radnik 4, Javor 4, Zemun 1, Bačka 0, Borac 0.

Besplatno na Bačku

Rukovodstvo Crvene zvezde odobrilo je besplatan ulaz na meč sa Bačkom, kako bi (stoji u obrazloženju odluke) omogućilo navijačima da isprate ekipu na prvi meč sa Krasnodarom, sledećeg četvrtka u Rusiji, odnosno pokažu da veruju u prolaz u Ligu Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari