Zaječar: Počela obuka prve grupe neplivača, u toku upis za treću 1Foto: Timok održavanje Zaječar

Počela je obuka prve grupe od 45 mališana neplivača na gradskom bazenu u Zaječaru koji će na kraju obuke dobiti diplome.

Kako kaže Marki Panić, plivački trener sa licencom Plivačkog saveza Srbije i profesora fizičke kulture, mališani su na prvom času obuke imali priliku da se pre svega „upoznaju“ sa vodom, oslobode straha, a zatim i nauče prve pokrete u vodi.

On se nada da će školu plivanja ove godine završiti isti broj mališana kao i prošle, kada su vremenski uslovi dozvolili da se realizuju četiri obuke ove škole plivanja.

„Uzrast dece u Školi plivanja je od četiri godine pa na dalje, gornju granicu nemamo, svi su dobrodošli”, istakao je Panić.

Prema njegovim rečima, druga grupa Škole plivanja je popunjena, i ako vremenski uslovi dozvole startuje 8. jula, dok je u upis za treću grupu u toku.

On ističe i to da sa decom rade pet instruktora i svi su, prema njegovim rečima, profesori fizičke kulture i spasioci sa licencom.

Osim obuke za neplivače, i ove godine će biti organizovana i Akademija plivanja, namenjena svima koji žele da nauče nove ili usavrše već poznate tehnike. Časovi u okviru Akademije će biti organizovani u večernjim satima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari