Zalet iz Berlina 1Foto: STARSPORT

Došao je trenutak da Ivana Španović pokaže da se izborila s povredom tetive i nastavi tamo gde je stala u avgustu, kada je zbog zdravstvenog rizika odustala od finala Evropskog prvenstva na otvorenom, mada je imala najbolji rezultat posle kvalifikacija.

Jedna od najboljih svetskih skakačica u dalj učiniće to u gradu gde je doživela peh – Berlinu, s tim što će ove večeri nastupiti na dvoranskom mitingu.

Dvostruka kontinentalna šampionka u zatvorenom (2015, 2017. godina) i osvajačica (po) jedne zlatne medalje na EP pod vedrim nebom (2016) i na šampionatu sveta u hali (2018) očekuje mnogo od borbe čiji je početak zakazan za 18.40, ali svesna da i ostatak konkurencije ima istu motivaciju. Pre svih, pobednica EP 2018. Nemica Malaika Mihambo, s kojom bi u teoriji trebalo da se „trka“ za najviši plasman.

Inače, Zrenjaninka s prebivalištem u Novom Sadu poslednji put je izašla na berlinsko zaletište pre dve zime, kada je slavila rezultatom 6,87 metara. Njen najduži doskok u berićetnoj karijeri iznosi 7,24 metara na pokrivenom zaletištu, a 7,10 u okolnostima kada vremenske prilike mogu da joj otežaju ili olakšaju stvari. Na povratničkom nastupu posle dugog lečenja i napornih priprema za sezonu 2019, u čuvenoj Mercedes-Benz areni u glavnom gradu Nemačke, društvo će joj praviti i talentovana zemljakinja Milica Gardašević.

Seniorsko prvenstvo u Beogradu

Uoči IV Međunarodnog Serbian Open Indoor Meetinga, 20. februara u Beogradu, naši najbolji atletičari imaće ovog vikenda, na istom mestu, generalnu probu na nacionalnom prvenstvu za seniore(k)e. Ljubiteljima „kraljice sportova“ omogućeni su besplatan ulaz i gledanje nastupa bacača kugle Asmira Kolašinca, srednjeprugašice Amele Terzić, skakača udalj Lazara Anića i Strahinje Jovanovića, višebojca Milana Dudaša…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari