Željko Obradović: Real da se opusti? Ne verujem 1Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Partizan se nalazi u “ciljnoj ravnini” kada je u pitanju bitka za mesto u plej-inu Evrolige.

Tim Željka Obradovića susreće se sa liderom tabele, Real Madridom, ali imaće prednost publike večeras. Najtrofejniji evropski trener komentarisao je ovaj duel u razgovoru sa Markom Vlahovićem.

Utakmica Partizan – Real Madrid, koju donosi Evroliga u 31. kolu, počinje od 20.30 u četvrtak, piše Sport Klub.

Partizan je trenutno na skoru 14-16 i nalazi se na 10. poziciji tabele, a isti učinak ima i Valensija.

Utakmica sa Baskonijom igrala se u utorak uveče, a manje od 48 sati kasnije, na programu je duel sa još jednim španskim predstavnikom u Evroligi.

– Imali smo trening u neuobičajenom terminu jer je jedini on bio slobdan. Gledali smo najbitnije stvari u vezi sa načinom na koji Real napada, ali i kako igra odbranu. Ušli smo u salu, dobro smo se istegli, o tome vode računa kondicioni treneri i to je najbitnije. Da bismo branili Real, potrebno je da igramo odbranu kao što smo je igrali protiv Baskonije u najvećem delu susreta. U napadu moramo da donosimo pametne odluke – bilo ih je dosta protiv Baskonije, ali je bilo i loših trenutaka. Ako želimo da pobedimo Real, prvaka Evrope i trenutno najbolji tim u takmičenju, moramo to da uradimo. Ono što se najviše zapaža kada je igra Reala u pitanju – to je glad njihovih igrača. Time sam zaista impresioniran. Koliko se ti ljudi borbe, sa kolikog energijom i željom, a trenutno dominiraju Evroligom. Ako želimo pozitivan rezultat, a on nam je potreban da bismo bili u igri, onda moramo da budemo perfektni da bismo dobili Real – rekao je Željko Obradović u susret utakmici.

Da li će Real biti možda i opušten jer je nadomak toga da obezbedi prvo mesto?

– Ne verujem. Poznajem njihov karakter i znam da će biti maksimalno koncentrisani. To neće ništa promeniti. Daće sve od sebe – poručio je devetorstruki prvak Evrope.

Navijači?

– Uvek ozivam navijače da naprave sjajnu atmosferu i da navijaju kako to inače čine. Da sve bude fer i sportski prema svakom protivnikom. Sastavni deo toga je pravljenje atmosfere u kojoj se protivnik ne oseća prijatno, ali sve što prevazilazi te granice nije dobro. To navijači Partizana znaju i ponašaće se kako treba. Moramo da pobedimo u tom smislu. Partizan je u mnogim stvarima primer, svi pričaju da je to najbolja atmosfera u Evropi, zato niko ne treba da se vređa, a Real je najbolji i najtrofejniji klubu u Evropi – zaključio je trofejni trener.

Posle duela sa Realom, Partizan igra kod kuće protiv Olimpijakosa, zatim gostuje Albi i na kraju regularne sezone Evrolige igra u Beogradu protiv Valensije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari