Žikica Milosavljević novi trener kragujevačkog Radničkog 1Foto: SPD Radnički

Rukometni klub Radnički u novu sezonu ulazi sa novim trenerom. Za šefa stručnog štaba postavljen je nekadašnji reprezentativac Žikica Milosavljević.

On će na klupi Radničkog zameniti Veselina Vukovića, koji je za trenera postavljen 1. juna 2022. godine, ali je zbog privatnih razloga napustio Radnički posle samo dva meseca.

Radnički očekuje da će sa Milosavljevićem nastaviti niz uspeha, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Kupe Evrope u kome ove godine premijerno učestvuje.

Po dolasku u Kragujevac Milosavljvić je istakao da je izuzetno zadovoljan što je preuzeo kormilo Radničkog, kluba koji je sjajno organizovan i raste iz godine u godinu.

– Dobro poznajem ekipu, kompaktna je, disciplinovana, energična i vlada sjajna atmosfera. Odlična stvar je što gro igrača već nekoliko godina igra zajedno i poseduje zavidno superligaško iskustvo. Nakon dva održana treninga i testiranja koja smo obavili, napravili smo plan rada u pripremnom periodu, kako bi spremno dočekali izazove pred nama, istakao je Milosavljević.

On je dodao da ekipa mora ubrzano da se sprema jer ih već 10. septembra očekuje evropska premijera protiv ekipe Dukle.

Fokus za ovu godinu ostaje ipak nacionalni šampionat, rekao je novi trener Radničkog.

Milosavljević je u karijeri nastupao za Dinamo iz Pančeva, Crvenu zvezdu, Prule, Celje, Teku, Valjadolid i Metaloplastiku. Osvojio je i ligu šampiona sa ekipom Celje, a Kul kupova sa Valjadolidom.

Sa reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio je dve bronzane medelje na svetskim šampionatima i jednu na evropskom prvenstvu.

Proglašen je 2001. godine za najboljeg krilnog igrača sveta.

Trenutno radi i kao pomoćni trener A selekcije Srbije sa kojom je osvojio treće mesto na Mediteranskim igrama.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari