Zimonjić bez pobede u 2018. 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Od početka mastersa u Majamiju dvojica srpskih igrača završili su učešće u singlu pošto je od Dušana Kecmanovića bio bolji Denis Istomin sa (7:5, 6:4) dok je Viktora Troickog nadigrao Denis Šapovalov (6:3, 6:7, 7:6).

Najmlađi srpski teniser i debitant na turniru u Majamiju imao je priliku da napravi iznenađenje protiv daleko bolje rangiranog Uzbekistanca, ali je u prvom setu ispustio brejk prednosti pri vođstvu od 3:1, da bi potom u drugoj deonici uspeo da se vrati nakon 1:4 ali ne i da napravi preokret.

Istovremeno, jedini srpski dubl par Troicki/Đoković nije mogao dalje od uvodne runde izgubivši od Mektića i Peja (4:6, 6:4, 10:3), dok je Nenad Zimonjić u paru sa Britancem Kajlom Edmundom poražen od DŽona Iznera i Donalda Janga sa 6:4, 7:6(1). Za najboljeg srpskog dubl igrača bio je ovo šesti turnir u nizu koji završava odmah na početku. Selektor Dejvis kup tima nastupao je od početka sezone na turnirima u Dohi, Sidneju, Melburnu, Sofiji, Roterdamu, Dubaiju i Majamiju i još uvek nije uspeo da zabeleži trijumf zbog čega je pokvario renking sa 35. na 61. mesto, što mu stvara sve veće probleme u pronalaženju stalnog dubl partnera.

Jedini koji je do petka u prvom meču u Majamiju imao uspeha bio je Dušan Lajović pošto je preokretom pobedio Orasija Sebaljosa, 42 mesta bolje plasiranog od njega, rezultatom 3:6, 7:6 (7-2), 6:4 nakon dva sata i 14 minuta igre. U narednom kolu Lajović će imati još teži zadatak pošto se sastaje sa 17. nosiocem Nikom Kirjosom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari