Zlatibor je trenutno košarkaški centar regiona 1Foto: Opština Čajetina

Na Zlatiboru je u toku prvi od tri košarkaška turnira ABA 2 lige, koji će do 18. novembra ugostiti 13 ekipa iz bivših jugoslovenskih republika.

Domaćini turnira su KK Zlatibor i Opština Čajetina, a utakmice se igraju u  renoviranoj dvorani „Wai Tai“, Turističko-rekretivnog kompleksa na toj planini.

Zbog epidemijske situacije, utakmice se igraju u „balonima“, bez publike, a igrači su bili u obavezi da se, pre dolaska na Zlatibor, testiraju na korona virus. Iako je bilo planirano učešće 14 ekipa, jedini tim iz Hrvatske „Gorica“, nije doputovao, jer su petorica igrača te ekipe inficirana virusom.

„U skladu sa bezbednosnim protokolom ABA 2 lige, sve ekipe na turniru u „balonu“ na Zlatiboru su testirane na korona virus, neposredno pre dolaska. Svi su u karantinu u hotelima, koji imaju izvanredne kovid protokole, a izlaze samo do hale na utakmice”, rekao je Milija Vojinović, sportski direktor ABA 2 lige, tokom konferencije za medije, zahvalivši se domaćinima na gostoprimstvu i organizaciji takmičenja.

Ocenivši da je „Zlatibor trenutno košarkaški centar regiona“, on je objasnio da je zbog epidemije promenjen sistem takmičenja u ABA 2 ligi i da je, umesto ligaškog, osmišljen turnirski sistem. Igraće se skraćena liga od 13 jednokružnih kola, nakon čega će uslediti plej-of i plej-aut.

Arsen Đurić, predsednik SO Čajetina, izrazio je zadovoljstvo što je Zlatibor odabran za taj turnir, a potom naveo da je ta lokalna samouprava, uoči tog takmičenja, izdvojila  značajna sredstva za renoviranje sportske dvorane koja je, kao i ceo kompleks, u njenom vlasništvu.

„Zamenjen je kompletan parket, postavljeni su novi semafori  koševi, a to će nam koristiti i za buduće pripreme sportskih ekipa, kojih je na Zlatiboru iz godine u godinu sve više. Siguran sam da će Zlatibor, kao turistički centar prve kategorije i najposećeniji turistički centar u Srbiji, biti odličan domaćin, što smo pokazali već prvog dana takmičenja“, kazao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari