Zlatne medalje za Arunović i Mikeca na Svetskom kupu u streljaštvu u Čangvonu 1Foto: Streljački savez Srbije (Arhiva)

Srpski predstavnici na Svetskom kupu u streljaštvu u Čangvonu trećeg dana osvojili su dva zlata i izbili na prvo mesto u bilansu medalja, saopštio je Streljački savez Srbije.

Zorana Arunović je pobedila u pojedinačnoj konkurenciji vazdušnim pištoljem za dame, a Damir Mikec je nastavio niz uspeha pobedom u istoj disciplini za muškarce.

„Međutim, osvajanjem zlatnih medalja u pojedinačnoj konkurenciji njih dvoje nisu završili uspešan dan. Zauzeli su prvo mesto u kvalifikacijama miks parova vazdušnim pištoljem i sutra će se boriti za novo zlato“, navodi se u saopštenju.

Treći dan je počeo finalom vazdušnim pištoljem za žene. Zorana Arunović je juče kao četvrtoplasrana ušla u finale.

Posle prve faze borbe za medalje bila je na drugoj poziciji i sa Ai Ven Ju iz Kineskog Tajpeha plasirala se u meč za zlato.

„Naša i reprezentativka kineskog Tajpeha su se i pre poslednjih hitaca izdvojile od rivalki. Juova je u prvoj fazi „ubila“ 252,0 kruga, Arunovićeva samo 0,2 manje, a iza njih na bronznoj poziciji ostala je Veronika Major sa 247,9 krugova. U duelu za prvo mesto nije bilo ni trunke neizvesnosti“, navedeno je u saopštenju.

Zorana je u prvih sedam serija bila preciznija od Ai Ven Ju i povela sa 14:0. Takmičarka kineskog Tajpeha je u osmim i devetim hicem bila uspešnija.

„U 10. seriji, Arunovićeva je „ubila“ odličnih 10,7 krugova, Ju je zabeležila 9,7 i naša reprezentativka je stigla do još dva poena neophodna za pobedu (16:4) i zlatnu medalju, drugu pojedinačnu u ovoj sezoni Svetskog kupa. Arunovićeva je pre par meseci pobedila i u Rio de Žaneiru“, istaknuto je u saopštenju.

Damir Mikec, petoplasirani u kvalifikacijama, je tokom cele prve faze finala vodio trku i kao prvi ušao u meč za prvo mesto sa Italijanom Lukom Teskonijem.

„Kao i u duelu Arunovićeve i Ju, ni duel za zlato u muškoj konkurenciji nije bio mnogo uzbuljiv, „krivicom“ Damira Mikeca. Naš reprezentativac je poveo sa 5:1. Italijan smanjio razliku na 3:5. Onda je naš reprezentativac preuzeo kontrolu. Mikec je osvojio šest poena u nizu za vođstvo od 11:5. Teskoni je devetim hicem probudio nadu da može do zlata (7:11), međutim u naredne tri serije Damir je bio uspešniji, napravio seriju od 6:0 za trijumf (17:5) i novo zlato,treće u poslednjih desetak dana“, pojašnjeno je u saopštenju.

Na Mediteranskim igrama u Oranu je pobedio i u pojedinačnoj i u konkurenciji miks parova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari