Žreb iz "salatare": Tri reprezentacije mogući protivnici Srbije na putu ka finalu Dejvis kupa 1Foto: EPA-EFE/Kai Foesterling

U utorak, 19. septembra, u podne po našem, u Londonu, sedištu Međunarodne teniske federacije, biće obavljen žreb za finalni deo 111. Dejvis kupa.

Srpski teniseri, koji su se probili iz Valensije, dobiće rivala u četvrtfinalu završnog turnira osam najboljih reprezentacija.

Kao i prošle godine poprište je Malaga, od 21. do 26. novembra.

Mečevi su u dvorani „Hose Marija Martin Karpena“, u kojoj su od njenog otvaranja 1999. domaćini košarkaši Unikahe. Ime je dobila po španskom političaru iz Narodne partije, neposredno pošto ga je 15. jula 2000. u Malagi ubila separatistička organizacija ETA. Karpena je u Malagi i rođen.

Srbija, koju će i u Andaluziji predvoditi najbolji igrač sveta Novak Đoković, može za protivnika da izvuče Holandiju ili Veliku Britaniju. Selekcija koja joj ne dođe za prvog suparnika sastaje se s Italijom. To je donja polovina kostura, što znači da u polufinalu rivali mogu biti i „azuri“.

Ko s kim može da igra u četvrtfinalu zna se po formuli koju je žrebom odredio ITF (drukčija nego prošle godine) . Po njoj je Srbija kao drugoplasirana u C grupi mogla da se sastane samo s pobednikom grupe B (Britanci) ili s drugim u grupi D (Holanđani). Isto tako i Italija, drugoplasirana u A grupi.

Kanada, koja je prošle godine prvi put osvojila „salataru“, prvoplasirana u A, i Češka, prvoplasirana u C, mogu na Australiju (druga u B) ili veliko iznenađenje Finsku (prva u D).

Sve ove reprezentacije, kao i onih osam koje nisu prošle poslednje sito u Bolonji (Čile, Švedska), Mančesteru (Francuska, Švajcarska), Valensiji (Španija, Južna Koreja) i Splitu (Hrvstska, SAD) biće u Svetskoj grupi i za iduću godinu.

Njima su se pridružili pobednici iz mečeva u Svetskoj grupi 1 minulog vikenda: BiH – Nemačka (Mostar) 0:4, Bugarska – Kazahstan (Sofija) 1:3, Belgija – Uzbekistan (Haselt) 3:1, Argentina – Litvanija (Buenos Ajres) 4:0, Ukrajina – Kolumbija (igrano u Gruziji) 3:2, Mađarska – Turska (Kestelj) 4:0, Izrael – Japan (Tel Aviv) 3:2, Austrija – Portugalija (Švehat) 1:3, Grčka – Slovačka (Atina) 1:3, Peru – Norveška (Lima) 4:1, Rumunija – Tajvan (Konstanca) 1:3, Danska – Brazil (Hilerod) 1:3.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari