Žreb za US open: Nadal na Kecmanovića u 3. kolu, sa Medvedevom ne pre finala 1Foto: EPA-EFE/SARAH YENESEL

Bez Novaka Đokovića, US open ove sezone neće imati originalni šampionski šmek, ali će odsustvo srpskog asa pokušati da iskoriste njegovi najveći takmaci. Na današnjem žrebu odlučeno je da se Danil Medvedev, prošlosezonski šampion, i Rafael Nadal, kao najveći izazivač, ne mogu sastati pre finala. Zanimljivo je i to da se već u trećem kolu jedan na drugog mogu nameriti Španac i Mionir Kecmanović. Turnir počinje 1. septembra i trajaće do 18.

Medvedev će odbranu šampionskog pehara započeti protiv praktično zemljaka, Stefana Kozlova, koji nastupa kao američki državljanin. Sve do četvrtog kola, Danil ne bi trebalo da ima neka veća iskušenja, ali bi u pomenutoj rundi mogao da se sastane sa Nikom Kirjosom, ovosezonskim finalistom Vimbldona.

Zanimljivo je da će Australijanac u prvom kolu igrati protiv najboljeg prijatelja Tanasija Kokinakisa. U projektovanom četvrtfinalu Medvedev bi igrao protiv Feliksa Ožea-Alijasima. U tom delu kostura je i srpski teniser Filip Krajinović, koji će turnir početi duelom sa Aleksom de Minorom, koji ima status 18. nosioca.

Stefanos Cicipas je u istom delu kostira i potencijalni duel sa Medvedevim moguć je u polufinalu. Grk će igrati sa kvalifikantom na startu, a u drugoj rundi sa pobednikom meča Lorenco Sonego – Džordan Tompson. U njegovom delu kostura je Mateo Beretini.

Rafael Nadal, kao najveći konkurent Medvedevu, turnir će započeti protiv Rinkija Hiđikate, ali već u drugom ga čeka pobednik meča Fabio Fonjini – Aslan Karacev.

Španac bi u trećem kolu mogao da se sastane sa Miomirom Kecmanovićem, kojem je tvrda podloga zapravo teren na kojem se najbolje snalazi.

Srbin će na startu igrati meč sa Amerikancem Lirnerom Tinom, dok bi u idućoj rundi za rivala mogao da ima prekaljenog Rišara Gaskea.

U planiranom četvrtfinalu, Nadala bi mogao da sačeka Denis Šapovalov.

Veoma težak početak na US openu imaće Laslo Đere, s obzirom na to da će se nameriti na Andreja Rubljova, devetog nosioca.

Poslednje projektovano četvrtfinale je Hubert Hurkač – Karlos Alkaras. Španac bi u trećem kolu mogao da igra sa Dušanom Lajovićem, koji će u prvoj rundi igrati protiv Džensonom Bruksbijem.

U Alkarasovom delu žreba je i Borna Ćorić, pobednik mastersa u Sinsinatiju, koji kreće protiv kvalifikanta, a onda na Lajovića ili Bruksbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari