Zverev bolji od Đokovića u finalu Londona 1Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Nemački teniser Aleksandar Zverev osvojio je završni Masters turnir koji je ove nedelje bio igran u Londonu pošto je bio bolji od Novaka Đokovića sa 2:0 u setovima (6:4, 6:3).

Nemački teniser je apsolutno zasluženo osvojio najvažniju titulu u svojoj karijeri, a do nje je došao posle pobeda protiv Rodžera Federera i Novaka Đokovića u najvažnijim mečevima ove nedelje.

Novak Đoković nije bio na nivou na kome je bio u polufinalnom meču protiv Kevina Andersona, a opet sa druge strane Zverev je odigrao najbolji meč u poslednjih nekoliko meseci. Diktirao je ritam tokom susreta svojim snažnim servisima, a zatim je bio bolji i u igri sa osnovne linije.

Prvi brejk je viđen u devetom gemu prvog seta, a do njega je došao Zverev, nakon čega ga je potvrdio sjajnim servisima za prednost u meču.

Drugi set je počeo brejkom Zvereva, međutim Đoković mu je odmah uzvratio istom merom, da bi već u narednom gemu Zverev napravio novi brejk koji je ovoga puta sačuvao i došao do prednosti od 3:1 u gemovima.

Do kraja više nije bilo brejkova, a Nemac je ovom titulom došao do jubilarnog desetog trofeja u svojoj karijeri.

Novak Đoković je bio kratak posle završenog finala, a pred punom „O2 Arenom“ poručio je da je imao loš dan, ali fantastičnu sezonu, kao i da se nada da će se vratiti ponovo u London.

„Na početku, sve čestitke, želim da čestitam Saši  i njegovom timu. Igrao si izvrsno danas, mnogo bolje nego u grupi i zasluženo si pobedio. Želim ti sve najbolje u budućnosti. Što se tiče mene, ovo je bio loš dan, ali je godina bila za pamćenje. Hvala mom timu koji mi je omogućio veliki povratak. Nadam se da ću vas videti još dosta puta na završnom turniru“, prokomentarisao je najbolji teniser na svetu.

Nakon završenog finala Aleksandar Zverev se pre dodele trofeja obratio prisutnima, a kako je istakao, zahvalio se svom timu, ali i Novaku Đokoviću koji ga je „pustio“ da pobedi.

„Pre svega, Novače, čestitam ti na sjajnoj nedelji koju si ovde imao. Uz to, imao si sjajnu drugu polovinu godine, ne pamtim da ju je skoro neko tako odigrao. Praktično nisi imao poraz u poslednjih šest meseci i hvala ti što si ga danas doživeo i tako mi „omogućio“ da slavim. Hvala i mom timu, bez koga se danas ne bih nalazio ovde, kao i publici na sjajnoj podršci koju su nam pružali tokom čitavog trajanja turnira. Posebnu zahvalnost upućujem i svim volonterima i organizatoru, nadam se da se i naredne godine vidimo na ovom sjajnom turniru“, sa osmehom je završio obraćanje Zverev, a publika ga je ispratila gromoglasnim aplauzom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari