Zverev: Đoković, Medvedev i ja ćemo osvajati trofeje u narednom periodu 1Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Nemački teniser Aleksandar Zvezev smatra da će najveći broj trofeja sledeće sezone osvojiti Novak Đoković, Danil Medvedev i on, izjavio je danas za Eurosport.

„Mislim da će sledeća godina biti slična kao poslednjih šest meseci. Ranije se uvek pričalo o Federeru, Nadalu i Đokoviću, ali sada smo velike titule osvoljili Đoković, Medvedev i ja. Ne očekujem da će sledeće godine biti drugačije“, izjavio je Zverev.

Treći teniser sveta smatra da je dosta sazreo i da se to vidi u njegovoj igri.

„Postao sam mnogo smireniji. Nemam više 18 ili 19 godina, sazreo sam. Shvatio sam da moraš da budeš miran u važnim situacijama. Sve to je dosta doprinelo mojim dobrim igrama ove sezone“, rekao je on.

Teoretski, Zverev bi mogao nakon Australijan opena da postane svetski broj jedan, ako Đoković propusti turnir a on završi kao pobednik.

„Situacija sa Novakom i Australijan openom i dalje je pod znakom pitanja. Naravno, apsolutno se nadam se da će mu dozvoliti da igra. Postoji hiljadu matematičkih računica kako bih mogao da stignem do broja jedan, ali sve je to u domenu šta bi bilo kad bi bilo“, izjavio je Nemac.

Australijan open na programu je od 17. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari