Zvezda ispustila pobedu u Valensiji, šesti uzastopni poraz crveno-belih u gostima 1Foto: EPA-EFE/Manuel Bruque

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u gostima od Valensije rezultatom 85:81 u utakmici 12. kola Evrolige.

Ekipa Janisa Sferopulosa, kojoj je ovo šesti uzastopni poraz u Evroligi ove sezone, meč je izgubila posle očajne igre u prvih 20 minuta, kada su dozvolili protivniku da im ubaci čak 56 poena i na odmor ode sa 16 poena minusa.

Od dolaska grčkog trenera na klupu tima sa Malog Kalemegdana ovo je možda bilo i najlošije prvo poluvreme crveno-belih.

Igrali su sporo, bezvoljno, nemotivisano, posebno u poslednjim minutima prve dve četvrtine, a praktično nisu imali rešenje u odbrani za Brendona Dejvisa.

https://www.danas.rs/sport/trener-zvezde-posle-poraza-od-valensije-imali-smo-sansu-za-pobedu-detalji-odlucili/

Ipak, gosti su zaigrali potpuno drugačije u trećem periodu, kao da se na terenu pojavio neki drugi tim.

U tom periodu su zaigrali veoma čvrsto u odbrani, a nakon što su domaći vrlo brzo ispunili bonus, poenima iz slobodnih bacanja i trojkama Teodosića i Gidraitisa za samo sedam minuta stigli na poen zaostatka.

Ipak, domaći su uspeli da u finišu ovog perioda, serijom 8-0 sačuvaju prednost od sedam poena razlike (72:65), ali se činilo da gosti mogu da naprave rezultatski preokret do kraja.

I u poslednjoj četvrtini Valensija je sve vreme jedva uspevala da zadrži vođstvo, u nekoliko navrata u nekoliko navrata i do sedam poena prednosti, međutim, od 37. do 39. minuta Zvezda je napravila seriju od 7-0 i trojkom Nedovića došla do izjednačenja (81:81) minut pre kraja.

U poslednjih 60 sekundi trener Sferopulos je pokušao stalnim izmenama da na parketu ima petorke za odbranu i napad, ali je Harper ponovo doneo prednost svom timu (83:81).

U poslednjem napadu Teodosić je preuzeo odgovornost, šutirao za pobedu, ali je lopta pogodila donji deo table.

https://www.danas.rs/sport/sut-teodosica-koji-je-mogao-da-donese-zvezdi-pobedu-u-valensiji-video/

Loptu je uzeo Stefan Jović i zatim asistirao Dejvisu ispod koša crveno-belih, najbolji igrač domaćih je fauliran a zatim sa linije za slobodna bacanja obezbedio trijumf svom timu.

Najefikasniji u timu iz Beograda bili su Nejpir i Nedović sa po 14 poena, Bolomboj je ubacio 12, a Miloš Teodosić 11, uz čak devet asistencija i pet skokova.

Možda i najlošiju partiju ove sezone prikazao je Gidraitis. Koji je postigao pet poena, uz šut od1/5 za tri.

U timu trenera Aleksa Mumbrua Dejvis je postigao 21 poen, Odželeje 17, Klaver i Džons po deset, dok je reprezentativac Srbije Stefan Jović ubacio osam poena, uz samo jednu asistenciju.

Sledeću utakmicu u Evroligi Crvena zvezda igra već u petak 8. decembra (20.30), kada će se u Vitoriji sastati sa Baskonijom, ekipom koju vodi bivši trener crveno-belih Duško Ivanović, a potom će u Beogradu dočekati Albu i Real.

Nakon ova dva meča crveno-beli gostuju Makabiju, ali će se ova utakmica igrati u glavnom gradu Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari