Zvezda izgubila od Reala u Beogradu 1Foto: BETA/BRANISLAV BOZIC/MO)

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Real Madrida sa 60:75 (9:12, 18:21, 25:16, 8:26) u utakmici sedmog kola Evrolige.

Zvezda je upisala peti poraz u Evroligi, dok Real sada ima skor od četiri pobede i tri poraza.

Najefikasniji u redovima crveno-belih bili su Bili Beron sa 17 i Lorenco Braun sa 14 poena.

U pobedničkom timu najbolji je bio Serhio Ljulj sa 16 poena, Rudi Fernandes je ubacio 11, a Valter Tavares poen manje.

Utakmica pred oko 16.500 gledalaca u Beogradskoj areni počela je u sporom ritmu i neorganizovanoj igri oba tima. Real je ipak preko Tavaresa i Ljulja uspevao da bude u prednosti, a posebno kada su napravili seriju 10:0 i došli do 22:12.

Usledio je tajm-aut Andrije Gavrilovića posle kojeg je Zvezda serijom 5:0, uprkos smušenoj igri u napadu, uspela da uhvati rezultatski priključak. Real je ipak poenima Ljulja uz zvuk sirene na poluvreme otišao s prednošću 33:27.

Za razliku od prvog poluvremena, drugo je počelo mnogo energičnije. Oba tima su bila efikasna u prvim minutima. Za Real je pogađao Kerol, dok je Zvezdu nosio Beron. Sredinom perioda crveno-beli zaigrali su čvršće u odbrani i uspeli da dođu do preokreta i prvog vođstva od 52:49.

Poslednji period, međutim, nije dobro počeo za crveno-bele, pošto više od pet minuta nisu postigli koš, što je gost u potpunosti iskoristio i serijom 12:0 prelomio meč u svoju korist.

Iako je Zvezda uspela da priđe na pet poena zaostatka, poenima Ljulja i Fernandesa, Real je na dva i po minuta pre kraja meča uspeo da dođe do nove dvocifrene prednosti i tako osigura pobedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari