Zvezda ne da Mrkelu 1Foto: STARSPORT

Fudbalski savez Srbije konačno je ove nedelje rešio selektorsko pitanje u A reprezentaciji, ali još traži kadrove za upražnjena mesta šefa struke u mladoj selekciji i sportskog direktora FSS, jer Goran Đorović neće dobiti produžetak saradnje posle debakla njegovih „orlića“ na nedavnom šampionatu Evrope, dok se prvi čovek sportskog sektora Darko Kovačević sam povukao zbog pomenutog neuspeha i blamaže A tima u kvalifikacionom meču sa Ukrajinom.

U opticaju je više kandidata za obe pozicije, a posle oglašavanja Crvene zvezde krug potencijalnih naslednika Kovačevića kraći je za ime Mitra Mrkele, koji je čak sedam godina obavljao funkciju direktora svih mlađih selekcija u FSS, prvo u predsedničkoj eri Tomislava Karadžića a onda i Slaviše Kokeze. Pre nego je sa Terazija 35 otišao u klub iz svojih igračkih i ranijih funkcionerskih dana, da bi se u LJutice Bogdana bavio poslom sportskog direktora.

„Drago nam je da o rukovodiocima Crvene zvezde sportska javnost ima visoko mišljenje ali bilo kakva pisanja na temu odlaska Mitra Mrkele ili bilo kog drugog bitnog čoveka iz našeg kluba u trenutku kada nam počinju kvalifikacije za Ligu šampiona, smatramo zlonamernim spekulacijama. Mitar Mrkela je zadovoljan i srećan u Crvenoj zvezi i potpuno fokusiran na velike izazove koji su pred nama. Crvena zvezda želi da se ova priča zatvori, a svako dalje pisanje ćemo doživeti kao pokušaj destabilizacije našeg kluba“, oštro je poručeno iz kuće prvaka Srbije i našeg predstavnika u borbi za Ligu šampiona, koja za crveno-bele počinje sledećeg utorka u Litvaniji, protiv tamošnje Suduve.

Mrkela je među crveno-bele stigao leta 2017. godine i skupa sa tada pristiglim trenerom Vladanom Milojevićem selektirao tim koji je prvo ušao u Ligu Evrope, a sezonu kasnije i u Ligu šampiona, gde je nekadašnji vladar Evropse i sveta uzeo čak četiri boda u ekstremno jakoj konkurenciji. Pre toga je radio u FSS i očigledno ostavio više nego dobar utisak na vrhušku fudbalske organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari