Zvezda neće da statira u Evroligi 1Foto: STARSPORT

Roster Crvene zvezde jači je za još jednog povratnika u klub, Ognjena Kuzmića (29). Centar visok 213 santimetara odlučio je da se posle dve godine provedene u Real Madridu vrati na Mali Kalemegdan, gde se obavezao na dvogodišnju „vernost“.

Kuzmić je pik karijere imao u NBA ligi, kada je u periodu 2013. do 2015. bio član Golden Stejt Voriorsa. Po povratku u Evropu prvo je jednu sezonu proveo u Panatinaikosu, a zatim je posle sjajne godine u Zvezdi odlučio da ode u Real Madrid. Trener crveno-belih Milan Tomić moraće pažljivo da radi sa Kuzmićem pošto je u pitanju igrač koji je u poslednje vreme zaređao niz ozbiljnih povreda. Veći deo prve sezone u „kraljevskom klubu“ nije bio na terenu zbog povrede ligamenata kolena, dok je prošle godine takođe imao niz manjih povreda. Iako je pre potpisa za Zvezdu prošao sve lekarske preglede, nema sumnje da je u pitanju igrač koji je još uvek rovit i kome će trebati malo vremena dok uđe u pravu formu.

Dolazak Kuzmića nije jedina senzacija koju je Crvena zvezda priredila svojim navijačima ove nedelje. Uprava crveno-belih odlučila je da se ozbiljno pojača ove sezone kako bi u Evroligi pokušala da napadne gornji deo tabele, odnosno da izbori plasman u nokaut fazu. Podsetimo, Budućnost koja je prošle sezone osvojila ABA liga doživela je debakl u Evroligi gde je završila na 15. mestu. Stoga je Zvezda očigledno uz pehar ABA lige prihvatila i odgovornost da u najjačem klupskom evropskom takmičenju ne sme da bude statista. U skladu sa tim Zvezda je nedavno dovela Derika Brauna, krilnog centra Efesa, inače ovosezonskog vicešampiona Evrolige. Navijači Zvezde su dobro upamtili Brauna pošto je pretprošle sezone na mečevima protiv crveno-belih postizao za Efes po 20 poena. Odluku da napusti Efes doneo je jer turski klub navodno nije uspeo da mu ispuni finansijske zahteve.

Želja trenera Zvezde u narednom periodu je i bivši krilni centar Partizana DŽejms Gist (32). Tomić je prošle godine iz Grčke doveo Mohameda Fajea koji se pokazao kao pun pogodak, a Gista i te kako zna iz vremena kada je bio trener u Olimpijakosu. Amerikanac je čak godinu dana mlađi od Fajea, a nedavno je raskinuo ugovor sa Panatinaikosom. LJubitelji košarke u Srbiji dobro ga znaju jer je 2011. godine sa Partizanom osvojio triplu krunu (ABA liga, Superliga Srbije, Kup Srbije). Razlog zbog kojeg je Gist posle sedam godina odlučio da se rastane sa Panatinaikosom nezvanično je finansijske prirode, tako da nema sumnje da će Zvezda morati da se „otvori“ ukoliko ga zaista želi u svojim redovima.

Bitka za Berona

Zvezda uz dovođenje novih igrača uveliko radi na tome da zadrži kostur ekipe iz prošle sezone. Nove ugovore već su potpisali Lazić, Čović, Simanić i Faje, a uprava se nada da će uspešno završiti pregovore sa Stratosom Perperogluom i Bilijem Beronom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari