Zvezda nije blistala, ali dala četiri gola Mladosti 1Foto: Starsport

Šampion Srbije lako došao do pobede na prvom gostovanju u Super ligi, i pored dobrog otpora Mladost poražena u Lučanima, piše Sport klub.

Posle uraganskog starta i dve ubedljive pobede na stadionu „Rajko Mitić“, Crvena zvezda je slavila i na prvog ovosezonskom gostovanju, protiv Mladosti u Lučanima – 4:1.

Nešto lošiji teren, svakako ne onakav na kakav su crveno-beli navikli, ali i borbena ekipa Mladosti, bili su razlozi zašto tim Baraka Bahara nije bio dominantan kao u susretima protiv Vojvodine i Napretka.

Ipak, i u takvom odnosu snaga šampion Srbije je rutinski upisao trijumf, za utehu Lučancima ostaje činjenica da su naterali Glazera na prvu ovosezonsku kapitulaciju i da je to učinio mladi Veličković. Baš u trenutku kad jedan drugi mladić, Miloš Jojić, napušta Lučane i odlazi u engleski Stouk u milionskom transferu.

Samo četiri minuta bilo je potrebno Crvenoj zvezdi da stvori priliku i da je odmah realizuje. Olajinka je dugo tražio šansu za udarac, na kraju je našao još bolje rešenje, ušao je u šesnaesterac i centrirao na drugu stativu, a tamo je Mitrović glavom lako savladao Stamenkovića – 0:1.

Nije Mladost ustuknula, Udovičić je u 14. minutu poveo napad, dodao do Dognimanija, ovaj je sa leve strane odlično centrirao, a Veličković je natrčao na loptu i glavom je sproveo u mrežu Glazera u 14. minutu – 1:1.

Mogla je Crvena zvezda do vođstva samo dva minuta kasnije, vrlo dobro je sa desne strane centrirao Kraso, Lučić je promašio loptu na pet metara od gola, zbunilo je to i Kangvu, koji se nije dobro snašao u izglednoj poziciji.

Nastavila je Crvena zvezda sa inicijativom, pa je u kratkom vremenskom intervalu imala još dve dobre prilike. Najpre posle centrašuta Mijailovića Stamenić je glavom odlično zahvatio loptu, ali je Stamenković izbio u korner.

Odmah potom posle akcije iz kornera i novog centrašuta, ovoga puta sa leve strane, šansu je imao Rodić, ali je Stamenković još jednom bio na visini zadatka.

Crvena zvezda je ponovo vodila od 35. minuta, popustila je koncentracija Lučancima na trenutak, a crveno-beli su to znali da iskoriste. Posle odličnog pasa sa desne strane Krasoa, Lučić je propustio loptu, ona je došla do Kangve, potom i do Olajinke, koji je preciznim udarcem sa 14 metara savladao Stamenkovića – 2:1. Nije dugo trajala VAR provera, sudije su potvrdile da je pogodak crveno-belih regularan.

Velike probleme je Sremčević pravio Rodiću, izborio se ovaj mladić za prvu priliku Mladosti u nastavku meča, šutirao je sa 18 metara, ali je lopta išla pravo u Glazera.

Samo što je kročio na teren, Kanga je doprineo golu Zvezde. Odlično je Gabonac izveo korner u 63. minutu, Stamenić je glavom zahvatio loptu koja je išla ka golu, ali tamo je definitivno njom igrao Kraso, koji je nastavio golgetersku seriju – 1:3.

Opao je potom ritam meča, ali je Zvezda kontrolisala stanje stvari na terenu. Mogla je i do još nekog pogotka, pre svega posle šanse u 82. minutu, kad je Kangva sa osam metara šutirao i pogodio stativu.

Kad već to nije učinio Kangva, jeste Mijatović. Samo tri minuta provedena na terenu bila su dovoljna mladom napadaču Zvezde da se upiše u listu strelaca, posle odličnog prodora Stamenića i njegovog ubacivanja, primirio je loptu i potom je levom nogom poslao u mrežu Lučanaca – 1:4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari