Zvezda nulom otvorila sezonu 1Foto: Starsport

Suduva se branila i na kraju odbranila u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Crvene zvezde – 0:0. Crveno-beli će popravni imati narednog utorka u Beogradu do kada će morati da smisle kako “slome” odbranu dobro organizovanog protivnika.

Ono što je i na pripremama Zvezde bila najveća boljka nastavilo se i na meču protiv Suduve. Crveno-beli su u odbrani lako rešavali sve probleme, uspevali u napadu da dođu u gol šansu, ali je završni šut konstantno nedostajao. Ričmond Boaći u špicu još uvek pokušava da pronađe sebe, a traži se praktično još od kako se prošle godine vratio iz Kine. Svako njegovo utrčavanje u prazan prostor delovalo je kao večnost, pa se Ivanić, Ben i Marin iz drugog plana bili mnogo opasniji po odbranu protivnika. Kako je vreme odmicalo, tako je Suduva, naročito u odbrani, sticala sve veće samopouzdanje. Pokušavali su Litvanci iz kontra napada da ugroze gol Zvezdinog čuvara mreže Borjana, ali su Babić i Milunović rutinski rešavali svaku situaciju.

Ništa se nije promenilo ni u drugom poluvremenu u igri obe ekipe. Ne bi bilo nepošteno da je na kraju čak Suduva završila meč pobedom pošto je Borjan odbranio gol šanse Verbickasa i Kerle. Nije u poslednjih 20 minuta igre pomogao crveno-belima ni Milan Pavkov kada je ušao umesto Boaćija. Zvezdin spasilac iz prošle sezone bio je još bleđi od fudbalera iz Gane, a utisak je da je bio na samom terenu manje agilan nego ranije. Zaigrao je u finišu i novajlija iz Španije Hoze Kanjas, ali u krajnjem utisku nije odigrao bolje od Jovičića koga je zamenio.

Prvi meč Zvezde u Evropi pokazao je i to da je trener Vladan Milojević odlučio da više ne računa u startnoj postavi na bivšeg kapitena Vujadina Savića i desnog beka Filipa Stojkovića. Tandem Babić – Milunović funkcionisao je bez većih problema, dok se Gobeljić na poziciji desnog beka bez greške pokazao u defanzivi, ali je imao probleme kod centaršuteva u napadu.

Helsinki već završio posao

Helsinki je već zakoračio ka drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona pošto je savladao Toršavn sa 3:0 iako je od 30 minuta imao igrača manje zbog crvenog kartona. Lapalajinen je postigao dva gola, a jedan je delo Ošaugenesija. Podstimo, pobednik meča Zvezda – Suduva igraće u drugom kolu protiv onog ko trijumfuje u susretu Helskinki – Toršavn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari