Čačak i dalje u mislima 1Foto: KK Crvena Zvezda

Prvo gostovanje košarkaša Crvene zvezde u Superligi umalo je koštalo smene trenera Dušana Alimpijevića.

Košarkaši Crvene zvezde obrukali su se u Čačaku i upkos tome što je Tamiš neuporedivo slabiji rival od Borca, povećana doza opreza nekako se podrazumeva u taboru crveno-belih pred večerašnje gostovanje u Pančevu (18.00).

Nemanja Dangubić sasvim sigurno neće nastupiti pred sugrađanima, kao ni Pero Antić, odnosno Ognjen Dobrić, koji će se od ponedeljka pridružiti saigračima, nakon višemesečnog, odnosno jednonedeljnog oporavka od povreda.

– Ekipa Tamiša je standardni prvoligaš već godinama unazad. Trener Pančevaca obavlja odličan posao i sa dve pobede ističu kandidaturu za plasman u ABA 2 ligu. Međutim, poštujući i uvažavajući narednog rivala, moramo da odigramo odgovorno tokom cele utakmice i doći do novih bodova – poručio je Alimpijević, čija je ostavka posle eliminacije od Budućnosti, glatko odbijena na predsedništvu.

Domaćin se priprema za četvrti superligaški duel protiv crveno-belih sećajući se 2010, kada je postao prvi učesnik Košarkaške lige Srbije koji je u Superligi pobedio abaligaša
– Šanse za podvig su objektivno male, ali u sportu je sve moguće. U goste nam dolazi ekipa koja je ove sezone pobeđivala Barselonu, Makabi, Real u Madridu i da ne nabrajam dalje… Te partije govore dosta o našem protivniku, kojeg sa klupe predvodi izvrstan mladi strateg, kojeg izuzetno poštujem ne samo na terenu, već i van njega. Što se nas tiče, raspodelićemo minutažu što je bolje moguće, jer smo u prošla dva, veoma bitna kola izgubili dosta energije, no trudićemo se da energetski odgovorimo što bolje protivniku“, rekao je Bojan Jovičić, trener Tamiša.

Dan kasnije, Partizan će ugostiti slabašni Metalac; Dinamik ekipu Vojvodine, a Vršac i ove sezone odlični FMP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari