Ivanić doneo Zvezdi proleće u novembru 1Foto: (BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS)

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Ludogorec na svom stadionu rezultatom 1:0 (0:0) u utakmici 5. kola Lige Evrope, preuzeli prvo mesto na tabeli Grupe F i obezbedili plasman u eliminacionu fazu jednog od evropskih klupskih takmičenja. Ukoliko u poslednjem kolu Midtjiland pobedi Ludogorec u Bugarskoj, Zvezdi će na gostovanju u Bragi biti neophodan makar remi da bi na proleće nastupala u Ligi Evrope, a u slučaju da izgube od Portugalaca crveno-beli će igrati u Ligi konferencija.

Pred 21.184 svojih najmlađih navijačasrpskog šampiona je do trijumfa odveo Mirko Ivanić i to ne samo zbog toga što je bio strelac pobedonosnog gola, već i zbog toga što je prikazao sjajnu partiju i bio daleko najbolji pojedinac duela na stadionu „Rajko Mitić“, Odmah uz njega po zaslugama za veliku pobedu je i trener Dejan Stanković, koji je odlično pripremio svoj tim, a još bolje ga vodio tokom meča.

Zvezda u većem delu susreta nije uspevala da na pravi način poveže linije tima.

Milan Pavkov je bio usamljen u napadu, bez pravih lopti koje bi mu omogućile da se nađe u situacijama u kojima bi mogao da ugrozi gol rivala.

Uprkos tome domaćin je dokazao da je mnogo kvalitetniji tim od Bugara i tokom celog meča u potpunosti je kontrolisao zbivanja na terenu.

Prvi stručnjak crveno-belihneposredno pre početka utakmice suočio se sa velikim problemom jer se ispostavilo da Rodić ne može da igra. Levi bek crveno-belih iznenada je dobio temperaturu i bolove u stomaku, pa je na njegovom mestu, u inače oslabljenoj odbrambenoj liniji, morao da nastupi Srnić. Zbog odsustva suspendovanih Gobeljića i Degeneka, kao i činjenice da je nedovoljno oporavljeni Sanogo meč počeo na klupi za rezervne igrače, uz Dragovića su u poslednjoj liniji bili Eraković i Pankov.

Očekivalo se da će zbog toga Zvezda u duel ući sa dodatnim oprezom, međutim, domaći su u prvih desetak minuta agresivno napali i nateraliLudogorec da se brani.

Već u trećem minutu prvu priliku imao je Eraković, a nedugo zatim su i Katai i Pavkov bili u šansama da savladaju Padta.

Ipak, kako je vreme odmicalo gosti su postepeno počeli da se oslobađaju pritiska.Polovinom prvog dela Ludogorec je preuzeo inicijativu i uspostavio kontrolu na sredini terena, ali se i tada činilo da je u pitnju bila odluka Dejana Stankovića da svesno prepusti rivalu sredinu terena i da šansu potraži iz tranzicije.

Crveno-beli su bili sigurni u odbrani, dok su u napadu uglavnom pokušavali šutevima iz daljine ili dugim loptama ka Pavkovu. U poslednjih prvog dela Ivanić je u tri navrata opasno ugrozio gol „zelenih“ i najavio ono što će se desiti u nastavku.

Kao i na početku meča, Zvezda je u uvodnim minutima nastavka krenula mnogo ofanzivnije ka golu rivala, međutim, osim poluprilike Pavkova domaći nisu uspevali da ozbiljnije ugroze Padta. Kada se činilo da su gosti uspeli da odbiju napade Zvezde i da će ponovo uspostaviti terensku ravnotežu Mirko Ivanić je krunisao svoju odličnu partiju.

U 57. minutu crnogorski reprezentativac je osvojio loptu u duelu sa Ikokuom, a onda sjajnim udarcem sa 25 metara pogodio levi gornji ugao.

Odmah potom Zvezda je promenila način igre, zatvorila prilaze svom golu i potpuno preuzela kontrolu nad zbivanjima na terenu. U tim trenucima došao je do izražaja kvalitet igrača srpskog šampiona u odnosu na rivala koji je bio nemoćan u nastojanjima daugrozi gol Borjana.

Dugim kombinacijama na svojoj polovini igrači Dejana Stankovića lako su trošili vreme i bez problema privodili utakmicu kraju. Trener crveno-belih je u finišu uveo i Sanoga i od tog momenta gosti su bili potpuno nemoćni da čak i dugim loptama prebace igru ispred kaznenog prostora crveno-belih.

Naprotiv, u poslednjih pet minuta Zvezda je bila opasniji rival, ali su Lazetić i Ivanić propustili velike šanse da svom timu donesu i ubedljiviju pobedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari