Zvezda poražena od Žalgirisa u Beogradskoj areni 1Foto: Beta/Branislav Božić

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Žalgirisa na domaćem terenu sa 76:70 (22:20, 16:18, 19:15, 19:17) u 19. kolu Evrolige.

U ekipi crveno-belih najefiaksniji bio je Lorenco Braun, koji je postigao 14 poena, dok su Bili Beron, Džejms Gist i Vladimir Štimac ubacili po devet poena. Žalgiris je do pobede predvodio Lukas Lekavičius, koji je postigao 17 poena.

Utakmica u Beogradskoj areni pred oko 15.000 gledalaca bila je vrlo neizvesna od samog početka.

Ekipe su se često smenjivale u vođstvu, Zvezda je posle početnog vodjstva od 4:0, lako prepustila prednost Žalgirisu koji je serijom 11:0 došao do preokreta.

Ekipa Dragana Šakote, koju je predvodio Ognjen Kuzmić, na prvu pauzu ipak je uspela da ode sa samo dva poena zaostatka.

U istom ritmu nastavilo se i u drugoj četvrtini, pa je na poluvremenu rezultat bio nerešen. Zvezda je bila izrazito dominanta u ofanzivnom skoku, lako je dolazila do poena iz ponovnih pokušaja, ali je Žalgiris šuterski bio bolje raspoložen.

Početak treće deonice pripao je crveno-belima koji su stekli najvećih sedam poena prednosti, ali je Žalgiris ponovo uzvratio serijom 11:0.

Od tog trenutka litvanski tim uspevao je zadrži prednost, a na početku poslednje deonice i da povede sa devet poena razlike.

Imali su crveno-beli nekoliko prilika da uhvate priključak, ali Lorenco Braun i Džejms Gist nisu uspevali da pogode s distance.

Na četiri minuta pre kraja, Zvezda je posle trojke Berona prišla na pet poena zaostatka, ali je Lekavičijus odmah na drugoj strani uzvratio dvojkom.

Domaći tim mučio se u završinici susreta, nije uspevala da dodje do lakih i brzih poena, pa je Žalgiris ipak uspeo da zabeleži trijumf u Beogradu.

Zvezda se posle 19. kola nalazi na osmoj poziciji na tabeli, dok je Žalgiris trenutno na 16. mestu.

Crveno-beli će u 20. kolu Evrolige već u petak dočekati berlinsku Albu, dok će Žalgiris gostovati Panatinaikosu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari