Zvezda poražena u Moskvi, rekord karijere Davidovca u Evroligi 1Foto: EPA_EFE/SERGEI ILNITSKY

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Moskvi od ekipe CSKA sa 72:87 (19:31, 20:19, 20:21, 13:16), u utakmici 31. kola Evrolige.

Rekord karijere u Evroligi zabeležio je Dejan Davidovac sa 20 poena i tri asistencije, Lendri Noko je upisao dabl-dabl učinak sa 12 poena i 10 skokova, dok je Lengston Hol dodao 11 poena.

U pobedničkoj ekipi najbolji učinak imao je Tornike Šengelija sa 16 poena i sedam skokova, Danijel Heket je postigao 15 poena uz šest skokova i tri asistencije, a po 14 poena upisali su Johanes Fojtman i Vil Klajburn.

CSKA je od prvog minuta vodio i uvećavao prednost, koja je na kraju prve četvrtine iznosila 12 poena. U drugoj deonici ruski tim je poveo sa maksimalnih 17 poena razlike, da bi crveno-beli na kraju poluvremena uspeli da smanje rezultat na 11 poena razlike.

Zvezda je dva puta došla do osam poena zaostatka u trećoj četvrtini, baš kao i na početku poslednje deonice, ali je CSKA odbio sve napade i na kraju pobedio sa 87:72.

Na tabeli Evrolige CSKA je drugi sa 20 pobeda i 10 poraza, dok je Zvezda na pretposlednjem mestu sa devet pobeda i 22 poraza.

U sledećem kolu Evrolige Zvezda dočekuje Milano, a CSKA gostuje Zenitu u Sankt Peterburgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari