Moskva

Moskva: Rano za čestitke Ukrajincima

Moskva je ocenila da je suviše rano da šef ruske države Vladimir Putin komičaru Volodimiru Zelenskom čestita pobedu na izborima za predsednika Ukrajine.

Lavrov: Moskva zahteva poštovanje rezolucije 1244 o Kosovu

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov potvrdio je danas da Moskva insistira na realizaciji rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, koja podrazumeva direktan dijalog Beograda i Prištine i poštovanje celovitosti Srbije.

Putin 2018. godine zaradio 135.300 dolara

Predsednik Rusije Vladimir Putin u poreskoj prijavi je naveo da je zaradio 135.300 dolara u 2018. godini, mesečno 11.200 dolara i da se stanje u nekretninama nije promenilo za godinu dana.

Rusija prekršila prava Navaljnog

Evropski sud za ljudska prava doneo je odluku da je Rusija prekršila prava opozicionog lidera Alekseja Navaljnog kada ga je 2014. stavila u kućni pritvor i uvela mu druge restriktivne mere.

Putin i Erdogan razgovarali o protivvazdušnom sistemu S-400

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je danas u Kremlju s turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom o isporuci protivvazdušnog sistema S-400 i drugih „obećavajućih projekata“ u okviru bilateralne vojne saradnje, saopštilo je rusko predsedništvo.

Mercedes otvorio fabriku u Moskvi

Nemački proizvođač automobila Mercedes Benc otvorio je danas svoju fabriku u Jesipovu, u Moskovskom regionu, a svečanosti je prisustvovao i predsednik Rusije Vladimir Putin.

Lavrov optužio SAD za pokušaj državnog udara u Venecueli

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov optužio je danas SAD za pokušaj organizovanja državnog udara kako bi smenili predsednika Venecuele Nikolasa Madura ali nije naveo razlog dolaska ruskih vojnika u Venecuelu što su SAD osudile. 

Lavrov o NATO bombardovanju SRJ 1999. godine

Zapadne sile su prvi put počele da odstupaju od međunarodng prava kada su počele da bombarduju SR Jugoslaviju 1999. godine, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za dokumentarac ruske televizije NTV povodom 20. godišnjice od početka vazdušnih udara na SRJ.

PrvaPoslednja