Moskva

Čak 42 odsto Rusa ne razlikuje laž od istine

Čak 42 odsto Rusa ne može razlikovati pouzdane informacije od lažnih. Stariji ljudi češće su žrtve prevara, dok se mladi razlikuju po kritičkom mišljenju, izjavio je šef Sve-ruskog centra za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM) Valerij Fedorov na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Vojska-2019“.

Nemačka gubi milijarde

Zbog sankcija koje su Sjedinjene Američke Države nametnule Rusiji, a Evropska unija ih je podržala, nemačke kompanije su izgubile više milijardi evra, izjavio je danas predsednik Upravnog odbora Nemačko-ruske privredne komore Matijas Šep.

Putin i Tramp se sastaju 28. juna

Predsednici Rusije i Sjedinjenih Ameriиkih Država Vladimir Putin i Donald Tramp sastaće se 28. juna, tokom samita G20 u Osaki, potvrdio je danas pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

Kremlj: Moguć kratak razgovor Putin-Tramp na samitu G20 u Japanu

Kremlj je danas ocenio mogućim „kratak razgovor“ između Vladimira Putina i Donalda Trampa na marginama samita Grupe 20 industrijski najrazvijenijih zemalja sveta i zemalja u razvoju (G 20) u Japanu, ali to neće biti „zvaničan sastanak“ jer to nije predložila Bela kuća.

Putin oslobodio novinara iz zatvora

Hapšenje novinara popularnog sajta Meduza Ivana Golunova izazvalo je veliku pažnju u Moskvi, ali i snažnu mobilizaciju novinarskih krugova koji su se uključili u oslobađanje svog kolege.

Lavrov: SAD seju haos

Tokom upravo okončane dvodnevne konferencije posvećene bivšem ruskom premijeru i ministru spoljnih poslova Jevgeniju Primakovu, skoro 100 istaknutih spoljnopolitičkih eksperata, diplomata i političara, izložilo je svoje gledište o temi konferencije: „Povratak konfrontacije – ima li alternative“.

„Mi smo Ivan Golunov“

Tri vodeća ruska dnevna lista podržala su novinara koji je optužen za krivično delo u vezi s narkoticima, a njegov slučaj je izazvao veliko negodovanje u javnosti.

Sastanak Putina i Sija u Moskvi

Predsednici Rusije i Kine, Vladimir Putin i Si Đinping, sastali su se danas u Kremlju u okviru posete kineskog lidera koja potvrđuje sve bliže veze dve zemlje koje su bile komunistički rivali tokom Hladnog rata.

PrvaPoslednja