Moskva

Evropa mora da izbegne oružanu trku Istoka i Zapada

Imajući u vidu da su SAD i Rusija rešene da istupe iz jednog od poslednjih sporazuma između Istoka i Zapada kada je reč o kontroli nuklearnog naoružanja potpisanog tokom ere Hladnog rata, Evropa bi trebalo da se čuva da ne bi bila uvučena u novu nuklearnu raketnu trku na svom tlu, piše evropski portal Politiko.

Lavrov: Rusiji se ne može naređivati

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da su svi pokušaji da se Moskva natera da donese određene spoljnopolitičke odluke osuđeni na propast.

U saobraćajnoj nesreći u Rusiji sedam poginulih

U autobuskoj nesreći južno od Moskve danas je poginulo sedam osoba, od kojih četvoro dece, a povređene su 32 osobe koje su prebačene u obližnje bolnice, saopštile su ruske vlasti.

Putin: I Rusija će istupiti iz sporazuma o nuklearnom oružju

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da će i Rusija započeti šestomesečnu proceduru napuštanja Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF), pošto su to učinile SAD, iako je spremna da razgovara na tu temu, prenela je agencija TASS.

Putin kritikovao reformu Pravoslavne crkve u Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin kritikovao je danas odluku Ukrajine o reformi Pravoslavne crkve koja je postala nezavisna od Moskve, obećavajući da će braniti versku slobodbu, javila je agencija AP.

Ria Novosti: Maduro rekao da je spreman na pregovore sa opozicijom

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izrazio je spremnost da pregovora sa opozicijom koja je danas pozvala na proteste širom zemlje kako bi ubedila vojsku da prizna lidera opozicije koji se proglasio za privremenog predsednika Huana Gvaida, prenela je ruska agencija Ria Novosti.

Rusija: U padu bombardera Tupoljev troje mrtvih

Nadzvučni bombarder Tupoljev-22M3, koji može da nosi nuklearno oružje, srušio se na severu Rusije prilikom pokušaja sletanja u snežnoj oluji, poginula su dva od četiri člana posade, treći je u bolnici podlegao povredama, saopštili su iz Ministarstva odbrane

PrvaPoslednja