Moskva

Peskov: Putin i Tači nisu imali klasičan sastanak u Parizu

Ruski predsednik Vladimir Putin je kratko razgovarao sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem u Parizu, kome je rekao da Priština treba da postigne konsenzus sa Beogradom i da će Rusija podržati zajedničku odluku Beograda i Prištine, saopštio je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov.

Navaljniju zabranjeno da ode u Strazbur

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni sprečen je da s moskovskog aerodroma otputuje u Francusku na saslušanje u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Ubedljiva pobeda lokalnih lidera u Donjecku i Lugansku

Na izborima koji su u nedelju održani u Donjecku i Lugansku ubedljivo su pobedili sadašnji lideri te dve samoproklamovane Republike Denis Pušilin i Leonid Pasečnik, saopšpteno je danas u Moskvi.

Lavrov: Propali napori EU za rešenje o Kosovu

Napori Evropske unije, kada je reč o posredovanju između Beograda i Prištine, propali su, a o tome svedoče i planovi Kosova da formira sopstvene oružane snage, na šta ih pritiskaju SAD, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, prenosi Sputnjik.

Putin odlikovao Miloša Bikovića

Predsednik Rusije Vladimir Putin uručio je srpskom glumcu Milošu Bikoviću nagradu „Medalja Puškina“.

Italijanski premijer Đuzepe Konte u poseti Moskvi

Italijanski premijer Đuzepe Konte je danas u Moskvi, na početku razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, izjavio da su dve zemlje uspele da sačuvaju „kvalitet i obim međusobnih veza“.

Rusija i SAD u kontroli naoružanja

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je Džonu Boltonu, savetniku američkog predsednika za nacionalnu bezbednost, da Moskva želi da se pridruži Sjedinjenim Američkim Državama u naporima da se smanji naoružavanje, prenosi AP.

U Rusiji žive 74 milijardera

U Rusiji je u 2018. broj milijardera u dolarima porastao za pet od prošle godine i sada ih ima 74, prenosi Al Jazeera Balkans.

Salvini: Sankcije Rusiji su ludost

Sankcije koje je Evropska unija uvela Rusiji su ekonomska, socijalna i kulturna ludost i Italija u januaru neće podržati njihovo produženje, rekao je danas u Moskvi potpredsednik italijanske vlade Mateo Salvini.

Eksplozija na koledžu, 10 mrtvih

Deset osoba je poginulo dok je 40 povređeno u eksploziji gasa na Politehničkom koledžu u gradu Kerču, na istoku Krima, saopštio je izvor Sputnjika iz Službe za spasavanje.

Prva Poslednja