Moskva

Zaharova: SAD da se izvini Srbiji zbog bombardovanja

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova danas je, komentaruišući izjavu ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota kako Srbi na bombardovanje 1999. moraju da gledaju u široj perspektivi, poručila da bi SAD prvenstveno trebalo da se upute izvinenje Srbiji zbog bombardovanja i žrtava, prenosi Sputnjik.

Pobednici za uspeh zahvalili Navaljnom

Vladajuća partija Rusije – Jedinstvena Rusija – gotovo da je prepolovila većinu koju je imala u skupštini Moskve na nedeljnim izborima što je, pišu mediji, šokiralo partijske čelnike naročito jer ovakav ishod sledi nakon letošnjih masovnih protesta zbog zabrane oštrim kritičarima Kremlja da učestvuju na izborima.

Moskva pozdravlja korisne Makronove poteze oko Irana

Rusija je pozdravila danas „korisne“ napore francuskog predsednika Emanuela Makrona u pokušaju  da ubedi Vašington da ublaži sankcije protiv Teherana i spasi iranski nuklearni sporazum, ugrožen od kada su se SAD povukle 2018. godine.

Eksplozija u skladištu municije u Sibiru

U eksploziji u ruskoj vojnoj bazi u Sibiru danas su povreрene dve osobe, javlja AP, dok ruski izvori potvrđuju da je povređeno četvoro, među kojima jedno dete.

U Rusiji opada potražnja za hipotekarnim kreditima

U Rusiji potražnja za hipotekarnim kreditima i bankarskim depozitima opada. Među stanovnicima velikih gradova, samo šest odsto porodica razmatra mogućnost dobijanja kredita u naredna 2-3 meseca, prenosi ruski portal Rossia24.

Putin predvodio paradu flote u Sankt Peterburgu

Predsednik Rusije Vladimir Putin predvodio je paradu ruske flote koja je održana danas u Sankt Peterburgu, dan nakon privodjenja preko hiljadu demonstranata koji su protestovali protiv vlasti.

PrvaPoslednja