Zvezda sa Savonom za Ligu šampiona 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Italijanska ekipa biće poslednja prepreka crveno-belih u borbi za elitno takmičenje u vaterpolu.

Vaterpolisti Crvene zvezde uspešno su prebrodili dva kruga kvalifikacija za Ligu šampiona, a od ishoda mečeva sa Savonom 16. i 20. oktobra zavisi da li će ove sezone igrati u grupnoj fazi najjačeg LEN takmičenja ili će se priključiti učesnicima Kupa Evrope.

Crveno-beli mogu biti zadovoljni žrebanjem, obzirom da su izbegli finalistu prošlog izdanje KE – mađarski OSC, pa i jakog španskog predstavnika Barselonu. Nikola Rađen i društvo su u drugoj rundi kvalifikacija bili bolji od Monpeljea i Apolona, dok su u trećem meču, koji nije imao rezultatski značaj, izgubili od Mladosti. Savona je u sva tri meča na turniru u Mađarskoj odigrala nerešeno i to sa Vuljagmenijem, Jadranom i domaćim Solnokom, mada u sastavu ima nekoliko zvučnih imena, pre svega 37-godišnjeg Španca Giljerma Molinu.

U ostalim duelima sastaju se pomenuti OSC i njegov veliki rival iz domaćih voda – Solnok, predvođen srpskim trenerrom Živkom Gocićem, hrvatski timovi Jadran (Split) i Mladost (Zagreb), te Barselona i italijanska Breša. Pobednici će popuniti preostala četiri mesta u grupnoj fazi Lige šampiona, gde Zvezdu čeka srpski tandem Novi Beograd – Radnički (Kragijevac).

Određeni su i sastavi grupa LŠ, tako što su Ferencvaroš, Barseloneta, Olimpijakos, Dinamo Tbilisi, Novi Beograd, Radnički, Barselona/Breša i Jadran Split/Mladost Zagreb na jednoj strani, a na drugoj Pro Reko,

Jug Dubrovnik, Hanover, Marselj, Špandau, Steaua Bukurešt, Solnok/OSC Budimpešta i Crvena zvezda/Savona.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari