Zvezda srušila bunker Suduve 1Foto: Starsportphoto (Arhiva)

Crvena zvezda je završila posao po pitanju Suduve u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Šampion Srbije nadigrao je na “Rajku Mitiću” prvaka Litvanije sa 3:0 (2:0) zahvaljujući dva gola Nemanje Radonjića i jednom pogotku Ebisilija.

Od prvog minuta bilo je jasno da je Suduva na stadion “Rajko Mitić” došla da bi se (od)branila od šampiona Srbije. Delovalo je da će bunker Litvanaca, sa po osam igrača u kaznenom prostoru, moći da se sruši samo šutevima iz daljine. Za to je bio zadužen Ebisilio koji je u dva navrata ozbiljno namučio gostujućeg čuvara mreže. Iako je hrvatski golman Kardum u litvanskoj ekipi sjajno oba puta odbranio šuteve Holanđaninu, treći put je ipak kapitulirao. Radonjić je izveo korner u 23. minutu, a Ebisilio sa oko 20 metara uputio sjajan šut po zemlji, a lopta je završila pravo u mreži, tik pored stative (1:0). Prednost crveno-belih naterala je Litvance da se barem malo otvore, a to je već u 35. minutu dalo prostora Stojkoviću za sjajan prodor po desnoj strani, a zatim još bolje dodavanje Radonjiću koji je iz blizine zatresao mrežu Suduve (2:0). Minut posle gola trener Zvezde Vladan Milojević morao je da zbog povrede izvede Krstičića, a u igru uvede Jovančića.

Zvezda je u istom ritmu nastavila i u drugom poluvremenu, a novu radost navijačima doneo je Nemanja Radonjić evrogolom u 57. minutu, kada je sa ivice kaznenog prostora loptu poslao pod prečku (3:0). Potom su igrači u crveno-belim dresovima rutinski do kraja sačuvali kapitalnu prednost koja bi trebalo da im garantuje miran revanš u Marijampolju sledeće srede.

Uprkos golovima, treba napomenuti da je Nemanja Radonjić imao dosta “praznih” driblinga, odnosno više je sam za sebe ševao protivničke igrače, a manje za potrebe svog tima, što je boljka koju će trener Milojević morati hitno da iskoreni, naročito uoči odlučujućih mečeva za plasman u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Posebne korekcije trener Zvezde moraće da pravi i u odbrani pošto su Savić i Degenek napravili nekoliko grešaka koje bi svaka malo ozbiljnija ekipa od Suduve umela da iskoristi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari