Zvezda "stotkom" ispratila Valensiju kući 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su u 26. kolu svoj najbolji meč u Evroligi ove sezone – razbili su Valensiju 106:90 i svima poslali jasnu poruku da ne odustaju od borbe za plej-of, uprkos paklenom rasporedu koji ih očekuje u naredne četiri runde.

U prvom poluvremenu Zvezda je bila apsolutno bolji rival, ali to i semafor nije pokazivao, najviše i zbog fenomenalnog šuta gostiju za tri poena (8/12) u prvih 20 minuta utakmice – 50:48.

Ipak, u drugom periodu Valensiju staje šut, a Zvezda igra u prepoznatljivom ritmu i „melje“ protivnika, pa ubrzo biva i „plus 20“ (93:73), a na kraju ubedljivih 106:90.

Briljirao je Feldin sa ubačenih 30 poena, a pratili su ga Ročesti, Enis i Bjelica.

U pobedničkom timu nije bio slabe karike, svi igrači koji su bili na parketu dali su svoj doprininos, pa sa optimizmom „crveno-beli“ mogu ući u odlučujuće borbe na Jadranu, čije je krajnje odredište Evroliga naredne sezone, buduči da pobednik regionalnog takmičenja ima „vizu“ za najkvalitetnije klupsko košarkaško takmičenje na „Starom kontinentu“ u narednoj sezoni.

Cini se da je strateg šampiona Srbije Dušan Alimpijević konačno „zategao“ tim po svojoj želji, pa svi simpatizeri „crveno-belih“ mogu očekivati dobre partije svog kluba u narednim mesecima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari