Zvezdini potencijalni rivali: Od Šerifa do Ludogoreca 1EPA-EFE/HUGO DELGADO

Prvak Srbije zna s kim bi mogao da počne kvalifikacije za fudbalsku Ligu šampiona.

Crvena zvezda će zbog velikog broja pobeda, remija i bodova skupljenih poslednjih godina na evropskoj sceni, odnosno ojačanog koeficijenta, u borbu za elitno klupsko takmičenje krenuti tek od 3. kola kvalifikacija, ti mečevi su predviđeni za 2/3. avgust i 9/10 avgust, a sledećeg ponedeljka će dobiti i prvu prepreku na putu ka višemilionskoj zaradi iz nagradnog fonda UEFA i mnogim indirektnim finansijskim benefitima.

Žrebanje parova za plej-of biće održan 1. avgusta, a termini tih mečeva su 16/17. avgust i 23/24. avgust. Poraženi timovi iz kvalifikacija za Ligu šampiona nastaviće da igraju za plasman za Ligu Evrope, a ako Zvezda uđe u plej-of za LŠ imaće direktno mesto u grupnoj fazi LE. Sa druge stane, ako ne opravda ulogu favorita u trećem kolu, igraće u plej-ofu za LE, sa obezbeđenim „utešnim“ mestom u grupnoj fazi Konferencijske lige.

No, priča ide postupno, pa za početak valja saznati s kojom od 11 ekipa sa spiska potencijalnih rivala će najpre odmeriti snage tim Dejana Stankovića. Reč je o manje ili više kvalitetnim i atraktivnim ekipama iz raznih kutaka Starog kontinenta, jer pred crveno-belima stoji pet dvomeča, čiji pobednici mogu da stanu na crtu poludecenijskom vladaru našeg fudbala. Plus jedan „usamljeni“ klub sa Kipra.

 

Maribor – Šerif

Pjunik – Didelanž

Ferencvaroš – Slovan Bratislava

Linfild – Bode Glimt

Ludogorec – Šamrok

Apolon Limasol

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari