Zelenski: Rusko zlo koje nema granica 1Foto: EPA-EFE/DONETSK REGIONAL STATE ADMINISTRATION HANDOUT ATTENTION EDITORS: CONTAINS GRAPHIC CONTENT --

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski reagovgao je na današnji napad ruskih snaga na železničku stanicu Kramatorsk u oblasti Donjeck koja je bila prepuna ljudi.

Podsetimo u napadu je stradalo najmanje 30 dok je ranjeno najmanje 100 ljudi. Među stradalima ima i dece.

https://twitter.com/olex_scherba/status/1512361026100113413?s=20&t=fAFoLA-OvktT0qQBajhM-w

“U nedostatku snage i hrabrosti da se bore sa nama na bojnom polju, oni (Rusi) cinično uništavaju civilno stanovništvo. Ovo je zlo koje nema granica. A ako se ne kazni, nikada neće prestati”preneo je Kijev independent.

Kako je kazao šef ukrajinske diplomatije Dmitro Kuleba, Rusi su znali da je železnička stanica u Kramatorsku puna civila koji čekaju da budu evakuisani. Ipak, pogodili su mesto balističkom raketom, ubivši najmanje 30 i ranivši najmanje stotinu ljudi. „Ovo je bilo namerno klanje. Svakog ratnog zločinca ćemo privesti pravdi“, .

Na napad je reagovala i ministarka isnostranih poslova Liz Tras. „Zgroženi smo užasnim izveštajima o ruskim raketnim napadima na civile na železničkoj stanici Kramatorsk u istočnoj Ukrajini. Gađanje civila je ratni zločin. Pozivamo Rusiju i Putina na odgovornost”, navela je Tras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari