Kijev

Detalji razgovora sa Zelenskim prećutani 4

Detalji razgovora sa Zelenskim prećutani

Odlikovani potpukovnik američke vojske ukrajinskog porekla i stručnjak u Savetu za nacionalnu bezbednost SAD Aleksandar Vindman kazao je tokom svedočenja pred istražiteljima Predstavničkog doma Kongresa SAD, koji je pokrenuo nedavno proceduru za opoziv predsednika Trampa, da su iz transkripta Bele kuće predstavljenog javnosti o telefonskom pozivu između predsednika SAD i Ukrajine izostavljene važne reči i fraze.

Zelenski osećao Trampov pritisak i pre nego što je stupio na dužnost 5

Zelenski osećao Trampov pritisak i pre nego što je stupio na dužnost

Više od dva meseca pre telefonskog razgovora zbog kojeg je u Kongresu pokrenut postupak opoziva predsednika SAD Donalda Trampa, tada tek izabrani ukrajinski predsednik već je bio zabrinut zbog pritiska američkog lidera da otvori istragu o njegovom rivalu Džozefu Bajdenu.

Zelenski optužio Porošenka da podstiče proteste u Ukrajini 6

Zelenski optužio Porošenka da podstiče proteste u Ukrajini

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danas svog prethodnika na funkciji šefa države Petra Porošenka optužio da podstiče proteste, kako bi sabotirao mirovni proces vezan za separatiste na istoku zemlje i ocenio da su razgovori sa Rusijom jedini način za okončanje petogodišnjeg rata.

Ukrajinski sud naložio zaplenu ruskog tankera 7

Ukrajinski sud naložio zaplenu ruskog tankera

Ukrajinski sud naložio je zaplenu ruskog tankera koji je prošle nedelje zaustavljen i nalazi se u luci Izmail u oblasti Odese, a sumnja se da je umešan u pomorski ukrajinsko-ruski incident krajem 2018. godine, izjavio je danas ukrajinski vojni tužilac Anatolij Matios.

Ubedljiva pobeda stranke Zelenskog 8

Ubedljiva pobeda stranke Zelenskog

Volodimir Zelenski će, sve su prilike, komandovati većinom u parlamentu Ukrajine budući da je njegova partija Sluga naroda (SOTP) osvojila 42,5 odsto glasova na nedeljnim vanrednim parlamentarnim izborima, pokazuju preliminarni rezultati.

PrvaPoslednja