Kijev

Rusija vidi šansu za bolje odnose

Komičar Volodimir Zelenski novi je predsednik Ukrajine. Prema analizi svetskih medija, „kada su se Ukrajinci juče ujutru probudili shvatili su da poslednjih nekoliko meseci nije bio san“.

Porošenko i Zelenski vode duel na stadionu

Poput boksera u teškim kategorijama Volodimir Zelenski i njegov rival aktuelni predsednik Ukrajine Petro Porošenko sučeliće se sutra na Olimpijskom stadionu u Kijevu, potvrdio je Olej Medvedev, portparol Porošenka.

U Ukrajini danas prvi krug predsedničkih izbora

U Ukrajini će se danas u prvom krugu predsedničkih izbora 39 kandidata boriti za mesto šefa države, a među njima je sadašnji predsednik Petro Porošenko koji je uveren u ponovnu pobedu.

Komičar najveća „pretnja“ Porošenku

Da li će Ukrajina postati još jedna velika država u kojoj bi politički autsajder mogao da bude izabran za predsednika pouzdano će se znati kada se prebroje glasovi birača sa izbora koji se održavaju u nedelju.

Proevropsko raspoloženje među biračima

Predstojeći predsednički izbori u Ukrajini krajem marta za mnoge deluju kao još jedna velika faza u ukrajinskom putovanju da se oslobode uticaja Rusije i izgrade nezavisnu budućnost bez ograničenja koja nameće Kremlj, ukazuju analitičari.

PrvaPoslednja