Beloruska policija pritvorila 20 novinara koji su se pripremali da prate proteste 1Protest u Minsku Foto: FoNet/AP

Beloruska policija pritvorila je 20 novinara koji su se u četvrtak pripremali da prate proteste u centru Minska i zaplenila im telefone i dokumente, prenosi svedok agencije Rojters.

Ruska ambasada u Belorusiji proverava izveštaje medija o današnjem hapšenju ruskih novinara dok su izveštavali sa protesta na Trgu Slobode u Minsku, potvrdio je za TASS izvor iz ambasade.

U međuvremenu, portparolka beloruskog ministarstva unutrašnjih poslova Olga Čemodanova je izjavila da policija nije privela novinare već su oni odvedeni u okružnu policijsku upravu zbog provere dokumenata.

„Danas su novinari dovedeni (nisu uhapšeni) u Okružnu policijsku upravu Minska kako bi proverili dokumenta. Biće pušteni svi novinari registrovanih medija i strani novinari, akreditovani u Ministarstvu spoljnih poslova“, rekla je portparolka.

Grupa novinara, uključujući fotoreportera TASS-a Sergeja Bobileva, uhapšena je danas u Minsku dok su izveštavali sa protesta na Trgu Slobode, prenosi TASS.

Bobilev, koji ima službenu akreditaciju Ministarstva spoljnih poslova, kontaktirao je TASS i rekao da su njega i nekoliko drugih novinara policajci uveli u autobus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.