Crnogorsko ministarstvo ogradilo se od stavova savetnice u Ankari 1Foto: www.wikipedia.org

Nikčevićeva se na popularnoj društvenoj mreži uključila u diskusiju prijateljice koja je objavila fotografije sa sabora i prijateljima poželela mir i ljubav. Njeni stavovi u prepisci mogu se okarakterisati kao govor mržnje, između ostalog je navela i da bi „zapalila Hram i sva goveda tamo“ i da se radi o „koljačima primitivnim“.

„Stavovi i komentari Mirne Nikčević, savetnice u ambasadi Crne Gore u Ankari, izneti na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk u prepisci sa prijateljima, ni na koji način ne odražavaju stavove ovog ministarstva, niti države Crne Gore“, rekli su za list Vijesti izvori bliski ministarstvu.

Ne precizirajući kakve, najavili su i da će preduzeti određene mere zbog ponašanja Mirne Nikčević.

„Ministarstvo će preduzeti potrebne mere kako bismo sprečili slično ponašanje diplomata i drugih zaposlenih, kako na radu u Crnoj Gori, tako i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima naše države, koji su u obavezi da u vršenju svojih poslova na radnom mestu i van radnog mesta, u toku radnog vremena i van radnog vremena prvenstveno štite interese i ugled države Crne Gore, njenih organa i institucija“, naveli su ti izvori.

„Trojičindanski veliki narodni sabor za odbranu vere“ u Hramu Vaskrsenja u Podgorici, održan je u subotu pošto je vlada Crne Gore utvrdila predlog zakona o slobodi veroispovesti kojem se Mitropolija oštro protivi.

Saboru je prisustvovalo više hiljada vernika, a zatraženo je od Vlade Crne Gore da „u razumnom roku“ povuče Predlog zakona o slobodi veroispovesti i pripremi novi.