Foto: EPA/ Vladimir Stojković

„Ulica neće modelirati političke odnose u RS. U sklopu slučaja smrti Davida Dragičevića takođe se vodi specijalni rat. Svaki zahtev Davora Dragičevića (otac ubijenog mladića) za rušenje Republike Srpske neće proći“, rekao je Dodik na godišnjoj konferenciji za novinare, prenosi RSE.

On je naveo da bijeljinska BN televizija, načinom na koji izveštava o aktivnostima grupe „Pravda za Davida, „subverzivno deluje“ protiv RS i otvoreno radi na rušenju RS.“Pravda, istina je ok. Ja nisam neko koga treba da pitate kako je mladić stradao, ko je to učinio. Na to treba odgovor da da tužilaštvo“, rekao je Dodik.

Govoreći da li će biti smenjen ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, što je jedan od zahteva oca ubijenog mladića, Dodik je kazao da su ti zahtevi postojali i ranije, ali da on želi da vidi dokaze o odgovornosti pripadnika MUP u ubistvu Davida Dragičevića.“Mi ćemo pratiti odgovornost ljudi iz policije. Tu odgovornost na kraju krajeva treba da utvrdi tužilac, koji može da kaže da li je policija prekršila ovlaštenja i procedure“, kazao je Dodik.

Prema njegovim rečima, sve ono što se skupilo oko pokreta „Pravda za Davida“ je priča o specijalnom ratu, u koju je uključena i opozicija u RS. On je naveo da su u slučaj „Pravda za Davida“ umešani i stranci, posebno Britanci, koji su uložili ogroman novac u opoziciju, medije i pokret „Pravda za Davida“ da bi se srušila RS i sprečio navodni „maligni uticaj Rusije na Balkanu“.

 

Povezani tekstovi