Dodik: Vojna vežba na Manjači nije bila ništa posebno 1Foto: Printscreen/RTS

Vojna vežba američke vojske i Oružanih snaga BiH na Manjači nije bila ništa posebno, ali je očigledno da su neki iz Sarajeva pokušali da od toga naprave veliku pompu, izjavio je danas srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

On je istakao da niko od političara iz Republike Srpske nije bio tamo, niti je trebalo da bude, dok se, s druge strane, političari iz Sarajeva nisu libili da dođu i „paradiraju“ na Manjači, prenela je RTRS.

Dodik je naveo da to nije pomoglo nikome, pa ni njima, uz napomenu da je trebalo da ostave vojsku da radi svoje poslove, za šta je ona i zadužena, a ne da polarizaciju, koja je ionako jasna u BiH, još više pojačavaju.

„Cenim da je bilo nepotrebno, ali njihov je problem. Njihova zajedljivost, njihov pokušaj da nešto uslovljavaju“, rekao je Dodik i dodao da ako nije bio svaki član Predsedništva, nije trebalo niko da bude. „U svakom slučaju, mi ćemo o tome razmisliti. Čeka nas Vojska Srbije, koja će na Manjaču doći da održe vežbu i verujem da će svi iz Republike Srpske biti na toj vežbi“, naglasio je Dodik. Na Manjači je održan deo vojnih vežbi američke vojske i Oružanih snaga BiH „Brzi odgovor 21“, koja je deo velikih međunarodnih manevara „Branilac Evrope 21“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.