DPS napustila parlament Crne Gore 1Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Demokratska partija socijalista (DPS) više neće učestvovati u radu parlamenta, a bojktot se odnosi i na rad Odbora za izbornu reformu, saopštio je danas poslanik te partije Danijel Živković.

Razlog za takvu odluku je, kako je rekao, bahato ponašanje vladajuće većine.

Ako neko od predstavnika vladajuće većine misli da ćemo biti dekor u Skupštini i dati legitimet urušavanju Crne Gore, onda su se prevarili. Bili smo spremni da otvorimo dijalog i dogovor o čelnim ljudima tužilastva, ali je naša dobra namera i ponuda odbijena. Nismo imali ni adekvatnu reakciju EU, iako se vladajuća većina ponaša suprotno praksama u Uniji, kazao je Živković, prenosi RTCG.

Prema njegovim rečima, Crnoj Gori preti ekonomski sunovrat.

Već peti mesec nemamo usvojen budžet. Zabrinuti smo što nas čeka od septembra kada se potroši zaduženje, jer će tada doći u pitanje davanja penzija i socijale, istakao je Živković.

Dodao je da DPS to neće gledati skrštenih ruku, a šta će preduzeti, javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “DPS napustila parlament Crne Gore”

  1. da pogađamo, svi problemi su počeli danom dolaska novih na vlast? U CG nisu krivi oni stari nego novi?!

    • Čekamo budžet 5 mjeseci. Za to ne može biti kriv DPS. Vlast mora da preuzme odgovornost, a ne da vlada optužujući prethodnu vlast. Mi smo se smijali Vučiću i Vesiću što 8 godina nakon dolaska na vlast pričaju o bivšima. Evo i mi dobismo Vučiće. Ne umiju da usvoje budžet 5 mjeseci… strašno.

  2. U pitanju je politicka igra, pokrenuta je inicijativa za smjenu ministra pravde zbog izjave o Srebrenici, a koju su osudile sve ambasade EU, vladajuca vecina ima 41 poslanika a obecali su smjenu ministra… Bice u trojnoj koaliciji izgleda po onoj narodnoj „Kom obojci, kom opanci.“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.