Duraković predsednik Skupštine opštine Srebrenica 1Foto: Dejana Majstorović

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Srebrenica juče je za predsednika izabran Ćamil Duraković iz Stranke demokratske akcije, prenose mediji u Bosni i Hercegovini.

Za Durakovića je glasalo 12 odbornika, dok je njih osam bilo protiv. Odbornici su za zamenika načelnika Opštine Srebrenica izabrali Hamdiju Fejzića, koji je i u prethodnom mandatu obavljao tu funkciju.

Na sednici su razrešeni načelnici odeljenja Opštinske uprave iz prošlog saziva i imenovani novi v. d. načelnika odeljenja.

U narednom periodu treba da bude održana redovna sednica na kojoj će odbornici razmatrati rebalans budžeta.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić i predsednik lokalnog odbora Stranke nezavisnih socijaldemokrata Radomir Pavlović potpisali su u utorak koalicioni sporazum s predstavnicima SDA, Stranke za Bosnu i Hercegovinu i Demokratske fronte o saradnji, formiranju skupštinske većine i konstituisanju Skupštine opštine nakon ponovljenih izbora u ovoj lokalnoj zajednici.

Bošnjački blok predstavljen kroz inicijativu „Moja adresa: Srebrenica“ bojkotovao je ponovljene izbore u Srebrenici, da bi potom ipak preuzeo mandate.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.