Elena Koposova ponovo zatražila zahtev za stalno nastanjenje u Srbiji 1foto: Medija centar

Osnivač Ruskog demokratskog društva u Srbiji Pjotr Nikitin saopštio je danas da je ruska državljanka Elena Koposova ponovo zatražila zahtev za stalno nastanjenje u Srbiji, nakon što joj je prethodni zahtev obdijen posle pet godina provedenih u zemlji sa mužem i dvoje dece, uz obrazloženje da za njen boravak u Srbiji postoje „bezbednosne smetnje“.

Koposovoj je tada bilo naloženo da napusti zemlju u roku od mesec dana.

Nakon javne kampanje, tokom koje je prikupljeno više od 3.000 potpisa građana i niza organizacija, njoj je bio odobren privremeni boravak, uz objašnjenje da je usled ponovne provere „organ nadležan za zaštitu bezbednosti“ zaključio da bezbednosnih smetnji ipak nema.

Istovremeno, kako se navodi u pisanoj izjavi Nikitina, mužu Elene Koposove – Jevgeniju Muškinu i sinovima Đorđu i Mahilu bilo je odobreno stalno nastanjenje.

U priloženom pismu Koposova je podnela novi zahtev za stalno nastanjenje, uz molbu da ga bezbednosni organi razmotre u skladu sa zakonom, uzevši u dužan obzir njene lične okolnosti i uz poštovanje načela srazmernosti, kako to zahteva zakon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari