Recep Tayyip Erdogan EPA-EFE/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Turski predsednik Redžep Taip Erdogan sa suprugom dolazi u višedneenu posetu Bosni i Hercegovini na poziv lidera Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića i njegove supruge Sebije da prisustvuje svadbi njihove kćerke Jasmine, pišu mediji u BiH.

Prema medijskim saznanjima koja prenosi sarajevsko Oslobođenje, Erdogan će posetiti Bosnu i Hercegovinu tokom ovog mjeseca, stići će  23. augusta i zadržaće se nekoliko dana.

Ambasada Turske u BiH nije ni potvrdila ni demantovala medijske napise.

Svadba ćerke Bakira i Sebije Izetbegovića zakazana je za 27/28. august u bašti sarajevskog hotela Evropa.

Detalji svadbe koje dogovaraju porodice Izetbegović i Humačkić, ne iznose se u javnost, poznato je tek da se očekuje nekoliko stotina zvanica, među kojima će biti veliki broj uglednih ljudi iz sveta politike, kulture, javnog života Bosne i Hercegovine i inostranstva.

Oslobođenje podseća da je pre pet godina bračni par Izetbegović bio gost na spektakularnoj svadbi u Istanbulu povodom udaje mlađe kćerke predsednika Turske.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Erdogan dolazi krajem meseca u BiH, biće na svadbi Izetbegovićeve ćerke”

  1. Bosanski emir pozvao sultana u svatove. Vest kao da je od pre dva veka, ovim tempom za par decenija smo ako ne u kamenom onda bar u bronzanom dobu.

  2. Takve svadbe su po BiH svake subote. 400-500 zvanica imaju i po selima a u gradovima i više. Ništa ovo Bakirovo nije spektakularno, svaki Srbin to napravi i žešće.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.