Gardijan: Vlade i SZO promenile politiku prema lečenju Covid 19 na osnovu neispravnih podataka

Ostavite komentar

 1. Ha. Iskrsla niotkuda?Ma koga vi to zezate,pa zna se ko je to proturio,ko ima dovoljno para ,moci u SZO,da bi zaustavio koriscenje jednog jeftinog leka ,Imate samo jednu priliku da pogadjate pa BILLI naravno.

 2. Da li Danas proverava tacnost necega sto objavljuje. Ovaj clanak Gardijana je sto Tramp ponavlja „fake news“. Ovu firmu koju spominje Gardijan niko u US ne uzima za bilo kakvu referencu za bilo koje istrazivanje niti su je glavni mediji u US ikada spomenuli. Prvo od pitanja je zasto je Gardijan trazio podatke o ovoj firmi u Australiji, kada im je Amerika bliza a i ima mnogo vise istrazivackih centara nego Australija. Da li novinari iz Gardijana misle da su pametniji od hiljada lekara u US koji lece pacijente od COVID-19 kao i istrazivaca koji pokusavaju da pronadju naj efikasniji nacin za lecenje. Ovaj lek koji usput spominju da ga je „reklamirao“ Tramp su osporile vise istrazivackih centara u svetu pored nekoliko americkih instituta, francuzi, brazilci itd. Do zakljucka su dosli direktno pracenjem COVID-19 pacijenata u bolnicama i zakljuceno je da su rezultati, povecana smrtnost pacijenata sa vec postojecim srcanim obolenjima. Ako zdrav covek uzima hidrohlorokina u kracem periodu nece imati nikakve posledice ali ni zastitu od virusa. Statistika je pokazala da 91% umrlih od COVID-19 su bili sa vec postojecim obolenjima srca, pluca ili dijabetisa. Da zakljucim ovaj clanak je veliki promasaj Danas. Objavili ste dezinformaciju nekog novinara koji nije uradio svoj posao da malo detaljnije istrazi i da pita nekoga ko zna sta govori. Ova mala firma koju spominju je irelevanta jer je poenta da SZO i vlade u mnogim drzavama su promenile tretman pacijenata COVID-19? Kako moze da se pogresi kada se jos uvek ne zna generalno kakav je to virus i kako ga tertirati, kada ne postoji vakcina a ni 100% efikasan tretman pacijenata. Clanak je nevidjenja glupost.

  1. Mislim da niste skapirali članak. Članak i govori o tome da u Gardijanu pišu da je ova mala firma napravila prevaru i da nikakvog istraživanja nije bilo. Sve države koje ste naveli, a koje su prekinule sa koršćenjem ovog leka, su to uradile zbog ove studije, a sve zato što je studija izašla u Lansetu, koji važi za ozbiljan medicinski časopis. Naravno, ni ovu vest ne uzimam za ozbiljno, jer je sada jasno da su svi podbacili. Danas je, pre neki dan, isprozivao naš Krizni štab, jer svi ukidaju lek, a mi ne.

 3. Ovaj lik je samo sitni prevarant u službi OZBILJNIH prevaranata koji nam projekruju stvarnost

 4. Guardian je tabloid! Prenošenje ovakvih tekstova ne idu u prilog reputaciji Danas. Pišete o rasprostranjenosti teorija zavere, a na ovaj način ih širite.

  1. Cela studija o stetnosti upotrebe hidroksiklorokvina, koja je imala za cilj da u SAD umre sto veci broj ljudi, je delo NGO gripe ljuydi koja je radila za fondaciju Bil i Melinda Gejts, te za SZO.
   Podsecam da je u Srbiji hidroksiklorokvin koriscen u borbi protiv C19 i da Srbija ima zavidno nizak broj umrlih – oko 300 na 7 000 000 stanovnika.
   Da je Srbija slusale savete SZO, broj umrlih bi bio veci, a da je Srbija u potpunosti ignorisala preporuke SZO, odnosno da je zatvorila granice ranije, u Srbiji epidemije be bi ni bilo.

 5. Zato sto je cela ova epidemija dobro organiovana od krupnih investitora i korimpirane SZO.
  Srbija treba da se priklici SAD i da prekine finansiranje SZO.

Ostavite komentar

Svet

Naslovna strana

30. i 31. jul 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.