Foto: Media centar

Izmene Uredbe stupaju na snagu iduće nedelje.

Pored izmene Uredbe o Vazduhoplovnom servisu, na današnjoj sednici Vlade bila izmenena i Uredbe o osnivanju Helikopterskog servisa RS. Prema nezvaničnoj informaciji, i ova Uredba se menja kako bi se dala mogućnost da helikoptere RS koristi član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Da Dodik, kao član Predsedništva BiH, koristi helikopter u vlasništvu RS za odlazak na posao u Sarajevo nedavno je potvrđeno kada je pred Nezavisnim odborom skupštine Sarajevskog kantona pokrenuta odgovornost policijskog komesara tog kantona Mevludina Halilovića zbog pomaganja pripadnicima MUP RS u pratnji Dodika od stadiona u Semizovcu do Sarajeva.

Ranije su sarajevski portali objavili da je u noći sa 4. na 5. decembar 2018. godine helikopter Srpske sleteo na stadion „Ešref Pustahija Ešo“ u naselju Svrake kod Semizovca, potkrepljući to fotografijom.

O tome da se Vazduhoplovni i Helikopterski servis prilagođavaju potrebama Dodika portal CAPITAL pisao je još 2011. godine kada je Vlada RS izmenila uredbe o osnivanju Helikopterskog i Vazduhoplovnog servisa tako da se nadležnosti nad ove dve službe prenose sa Vlade na predsednika RS. Tada je predsednik RS bio Dodik.

Povezani tekstovi